ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αμερικανοί στρατιώτες φωτογραφίζονται μέσα σε ρωσικά τεθωρακισμένα κατά τη διάρκεια δοκιμής τους (φωτο)

Αμερικανοί στρατιώτες φωτογραφίζονται μέσα σε ρωσικά τεθωρακισμένα κατά τη διάρκεια δοκιμής τους (φωτο)

Οι «Γκρίζοι Λύκοι», όπως είναι η ονομασία της συγκεκριμένης στρατιωτικής ομάδας, της 3ης Ταξιαρχίας του Ιππικού του Αμερικανικού στρατού, είχε για πρώτη φορά τη δυνατότητα να δοκιμάσει τα ρωσικά τεθωρακισμένα T-80.

Οι στρατιώτες των ΗΠΑ βρέθηκαν στην Νότια Κορέα για να συμμετάσχουν σε κοινές ασκήσεις και εκεί είχαν την δυνατότητα να επιβιβαστούν στο ρωσικό τεθωρακισμένο T-80. Η συγκεκριμένη βάση, στην οποία μετέβησαν οι Αμερικανοί στρατιώτες, είναι η μόνη στις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας που διαθέτει ακόμη ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα.

Τα ρωσικά T-80 και BMP-3 που έχουν στην διάθεση τους οι ένοπλες δυνάμεις της Κορέας παραδόθηκαν στη Σεούλ τη δεκαετία του 1990 ως πληρωμές για το ρωσικό κρατικό χρέος. Όταν η Σοβιετική Ένωση διαλύθηκε, η Μόσχα προσέφερε στη Νότια Κορέα την εξόφληση του χρέους με το μόνο πράγμα που είχε σε αφθονία: όπλα. Η Σεούλ αρνήθηκε αρχικά, αλλά μέχρι το 1994 είχε συμφωνήσει ότι το ήμισυ του χρέους θα διευθετηθεί με τη μεταφορά ρωσικών όπλων.

Μέχρι σήμερα, τα ρωσικά τεθωρακισμένα T-80 διατηρούνται σε λειτουργία. Οι παραδόσεις των όπλων ξεκίνησαν από τη Ρωσία το 1996. Σύμφωνα με τα αρχεία για τις μεταφορές όπλων που καταγράφονται από διεθνή οργανισμό στη Στοκχόλμη (SIPRI), η Ρωσία παρέδωσε στη Δημοκρατία της Κορέας 43 T-80 U MBTs και 67 IFM BMP-3 από το 1996 έως το 2006 .


Το άρμα μάχης T-80 U/UK είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του αρχικού Τ-80 που πρωτοεισήλθε σε υπηρεσία το 1976. To T-80 U πρωτοεμφανίστηκε το 1985 και παρήχθη σε μεγάλους αριθμούς λίγο πριν την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ρωσικό T-80, βάρους 46 τόνων είναι ένα τρίτης γενιάς άρμα μάχης που αναπτύχθηκε από το εργοστάσιο οχημάτων Omsk στη Ρωσία. Η αρχική του έκδοση Τ-80 εισήλθε σε υπηρεσία το 1976 με την αναβαθμισμένη έκδοσή του T-80 U το 1985. Ο επικεφαλής σχεδιαστής του προγράμματος ήταν ο μηχανικός Nikolay Popov. Το Τ-80 βασίζει πολλά βασικά στοιχεία του στο άρμα Τ-64 από το οποίο δανείστηκε το αυτόματο σύστημα γέμισης, τη διάταξη με τον οδηγό του άρματος στο κέντρο του μπροστινού τόξου, ο αρχηγός πληρώματος στα δεξιά του άρματος και ο πυροβολητής στα αριστερά. Διαθέτει 3μελή πλήρωμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.