Λάβρος κατά των ΗΠΑ εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν ακόμη και μετά την έναρξη των κοινών περιπολιών στην βορειοανατολική Συρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι δεν θέλουν μιας ασφαλής ζώνη για την Τουρκία, αλλά για τους τρομοκράτες, δίνοντας διορία μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, για να γίνει κάτι τέτοιο, αλλιώς η Τουρκία θα προχωρήσει μόνη της, δηλαδή ουσιαστικά θα εισβάλλει ξανά σε συριακό έδαφος κτυπώντας τους Κούρδους.

Θωρακισμένα οχήματα του τουρκικού Στρατού, ξεκίνησαν κοινές περιπολίες με αμερικανικές δυνάμεις στη βορειοανατολική Συρία, σήμερα Κυριακή αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν μιλώντας πριν από λίγη ώρα στη Μαλάτεια δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την διάρκεια σε χρόνο του «ασφαλούς διαδρόμου» στη βορειοανατολική Συρία:

Δεν… του φτάνουν οι δυνάμεις: Δεν μπορούμε να κάνουμε δουλειά με δυο-τρια ελικόπτερα και οχήματα”

«Εάν η ασφαλής αυτή ζώνη δεν σταθεροποιηθεί πριν το τέλος Σεπτεμβρίου, δεν θα έχουμε άλλη εναλλακτική παρά να ακολουθήσουμε το δικό μας δρόμο.

Αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει με 3 ή 5 ελικόπτερα ή με 5 έως δέκα οχήματα», είπε αναφερόμενος στις δυνάμεις που περιπολούν από τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι δεν θέλουν την εγκαθίδρυση ενός ασφαλούς διαδρόμου, αλλά μιας αφαλούς ζώνης για τους τρομοκράτες του YPG.

«Διαφωνήσαμε με τις ΗΠΑ σε κάθε βήμα ενώ σχεδιάζαμε αυτή την ασφαλή περιοχή. Απορρίψαμε κάθε απόπειρα των ΗΠΑ για να δημιουργήσουν μια ασφαλή ζώνη στη βορειοανατολική Συρία για την τρομοκρατική οργάνωση», είπε και συμπλήρωσε:

«Βλέπουμε ότι δεν έχουμε τις ίδιες απόψεις με τις ΗΠΑ. Προφανώς οι σύμμαχοί μας δεν θέλουν την δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης για εμάς αλλά για τους τρομοκράτες».

Ακόμη ο Ερντογάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ, ενώ ο στόχος της Τουρκίας είναι να εξουδετερώσει τον τρομοκρατικό κίνδυνο, οι ΗΠΑ κοιτούν πώς να φέρουν σε κοντινή απόσταση τις τουρκικές δυνάμεις με αυτούς».

https://twitter.com/SputnikInt/status/1170703052069883904


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!