Αντιπρόεδρος ΗΠΑ Μ.Πενς: «Είμαστε έτοιμοι για επίθεση στο Ιράν – Αυτοί βομβάρδισαν την Σαουδική Αραβία» (upd)

Αντιπρόεδρος ΗΠΑ Μ.Πενς: «Είμαστε έτοιμοι για επίθεση στο Ιράν – Αυτοί βομβάρδισαν την Σαουδική Αραβία» (upd)

(Ανανέωση 19:30) Πριν από λίγο ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς προειδοποίησε το Ιράν ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ είναι έτοιμες αναλάβουν δράση μετά τις επιθέσεις στην Σαουδική Αραβία.

https://twitter.com/lummideast/status/1173983467010437122


Αμερικανοί επίσημοι για πρώτη φορά, κατονόμασαν τις τοποθεσίες από όπου, όπως υποστηρίζουν ανεπίσημα οι ΗΠΑ, εκτοξεύθηκαν οι πύραυλοι cruise ή οπλισμένα drones για να κτυπήσουν τις δύο εγκαταστάσεις της Aramco στη Σαουδική Αραβία, προκαλώντας χάος στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το CBS οι τοποθεσίες εκτόξευσης βρίσκονταν στο νότιο Ιράν στη βόρεια απόληξη του περσικού Κόλπου.

Σε ερώτηση γιατί η σαουδαραβική Αεράμυνα δεν εντόπισε τους πυραύλους και τα drones οι ίδιοι Αμερικανοί επίσημοι δήλωσαν ότι αυτό έγινε καθώς η αεράμυνα της Σαουδικής Αραβίας ήταν στραμμένη προς τα νότια για τον κίνδυνο επιθέσεων από την Υεμένη.

Τα παραπάνω συμπεράσματα πρόκειται να προκαλέσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Είναι η πρώτη φορά που το Ιράν καταδεικνύεται και επίσημα ως έδαφος από όπου προήλθε επίθεση κατά της Σαουδικής Αραβίας και τώρα όλα κρέμονται κυριολεκτικά από μια κλωστή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.