ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Μόσχα: «Συμφωνήσαμε με την Αγκυρα να συνεργαστούμε στενά για την Λιβύη»…

Μόσχα: «Συμφωνήσαμε με την Αγκυρα να συνεργαστούμε στενά για την Λιβύη»…

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την Λιβύη και τις συζητήσεις με την Τουρκία στην οποία αναφέρει επί λέξει ότι «Συμφωνήθηκε με την τουρκική αντιπροσωπεία να συνεχιστεί ο συντονισμός των δύο πλευρών για τη λιβυκή υπόθεση ​καθώς και οι προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών ώστε να βοηθήσουν να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη Λιβύη».

Η τουρκική αντιπροσωπεία είχε μεταβεί στην Μόσχα συζητήσεις σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης στην Λιβύη.

Πρόκειται για ουσιαστική επιβεβαίωση ότι η Μόσχα με την Αγκυρα βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις διαμοιρασμού της Λιβύης, μια άκρως αρνητική εξέλιξη για τα ελληνικά συμφέροντα, αφού θα αποφευχθεί η κατάρρευση της κυβέρνησης Σάραντζ.

To περιεχόμενο των όσων έχουν συμφωνηθεί δεν είναι ακόμα γνωστό, αλλά σημειώνουμε ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται για ένα τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου και φυσικού αερίου που έχει εντοπιστεί στην δυτική Λιβύη που είναι υπό τον έλεγχο της φιλοτουρκικής κυβέρνησης

Οπωσδήποτε το ότι η Αθήνα το τελευταίο 18μηνο, μετά των απελάσεις των Ρώσων διπλωματών ή προσωπικοτήτων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λόγω της «υπονόμευσης της συμφωνίας των Πρεσπών», έχει κόψει κάθε επαφή με την Μόσχα, δεν ευνοεί τα ελληνικά συμφέροντα, εν προκειμένω.

Η τουρκική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ, και εκπροσώπους του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας και της υπηρεσίας πληροφοριών, κατήρτισαν και την ατζέντα των συζητήσεων της συνάντησης που θα έχουν στην Κωνσταντινούπολη στις 8 Ιανουαρίου ο Ρ.Τ.Ερντογάν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ανταποκριτής των καναλιών Al-Arabiya και Al-Hadath στην Τύνιδα, ανέφερε ότι μια αντιπροσωπεία «υψηλού επιπέδου» από την κυβέρνηση Al-Wefaq, με επικεφαλής τον Φαϊέζ αλ Σαράτζ, έφτασε στην πόλη με ιδιωτικό αεροσκάφος, 15′ μετά την άφιξη του Ερντογάν στην πρωτεύουσα της Τυνησίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.