ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Ολάντ ζητεί την υποχρεωτική αναγραφή των στοιχείων του κρέατος στα προϊόντα διατροφής

Ο Ολάντ ζητεί την υποχρεωτική αναγραφή των στοιχείων του κρέατος στα προϊόντα διατροφής

Στη Γαλλία, ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ζήτησε σήμερα να εφαρμοσθεί η υποχρεωτική αναγραφή στις ετικέτες και η εξειδικευμένη αναφορά των στοιχείων του κρέατος στα προπαρασκευασμένα εδέσματα ώστε να διευκολύνεται ο εντοπισμός της προέλευσής του, εξασφαλίζοντας ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί στην Ευρώπη το διατροφικό σκάνδαλο με την χρήση κρέατος αλόγου.

«Καθίσταται αναγκαία η δυνατότητα εντοπισμού της προέλευσης, αυτό είναι που εγώ απαιτώ από τις επαφές σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε ο Ολάντ σήμερα, ενώ τη Δευτέρα οι ευρωπαίοι υπουργοί Γεωργίας θα προσπαθήσουν στις Βρυξέλλες να συμφωνήσουν στην αναγραφή των σχετικών στοιχείων στην ετικέτα.

«Χρειαζόμαστε την υποχρεωτική αναγραφή στην ετικέτα των κρεάτων που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή ετοίμων εδεσμάτων», πρόσθεσε ο Ολάντ, κατά την ομιλία του στην ετήσια Γεωργική Έκθεση στο Παρίσι.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως εν αναμονή μίας πανευρωπαϊκής νομοθεσίας, η Γαλλία από την πλευρά της θα ενθαρρύνει τις αυτόβουλες ιδιωτικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της βελτίωσης στην αναγραφή στοιχείων στις ετικέτες.

Η ΕΕ επιθυμεί να εφαρμοσθεί μία αυστηρή νομοθεσία προκειμένου να αποφευχθεί στο μέλλον ένα παρόμοιο σκάνδαλο με αυτό του εντοπισμού κρέατος αλόγου, αντί για βωδινό, σε διατροφικά προϊόντα στις αγορές της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.