Διάγγελμα Χ.Χαφτάρ – Κήρυξε τζιχάντ εναντίον της Τουρκίας: «Όλοι στα όπλα» – Θα τον αφήσει μόνο του η Αθήνα;

Διάγγελμα Χ.Χαφτάρ – Κήρυξε τζιχάντ εναντίον της Τουρκίας: «Όλοι στα όπλα» – Θα τον αφήσει μόνο του η Αθήνα;

Ο ηγέτης του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) Χαλίφα Χαφτάρ κήρυξε την Παρασκευή «τζιχάντ» ενάντια σε οποιαδήποτε τουρκική στρατιωτική παρέμβαση στη Λιβύη.

Μιλώντας από την τη Βεγγάζη, είπε: «Κηρύσσουμε τζιχάντ και πλήρη επιστράτευση. Κάθε ελεύθερος Λίβυος πρέπει να πάρει τα όπλα, άνδρες και γυναίκες, στρατιώτες και πολίτες, για να υπερασπιστούν τα εδάφη και την τιμή μας».

«Ο εχθρός συγκεντρώνει τα στρατεύματά του σήμερα για να εισβάλει στη Λιβύη και να υποδουλώσει ξανά τον λαό μας. Έχει βρει προδότες που έχουν υπογράψει συμφωνία ταπείνωσης και ντροπής χωρίς λαϊκή, συνταγματική ή ηθική υποστήριξη», πρόσθεσε.

«Οι προδότες έτρεξαν στους αφέντες τους τους για να κάνουν έκκληση για ανακούφιση και βοήθεια αφού έχουν κατακλυστεί από όλες τις πλευρές», δήλωσε για την επίθεση του LNA εναντίον των ισλαμικών πολιτοφυλακών πιστών στην κυβέρνηση της Τρίπολης.

Το κοινοβούλιο της Τουρκίας ενέκρινε την Πέμπτη την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη για την υποστήριξη του GNA.

Το ερώτημα τώρα είναι τι θα κάνει η Αθήνα, θα αφήσει τον στρατηγό Χαφτάρ στο έλεος της Άγκυρας, επιτρέποντας την τουρκική απόβαση στη Λιβύη κάτι που θα οδηγήσει στο γκριζάρισμα (και) της Κρήτης ή θα προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα, όπως πολλάκις έχει δεσμευτεί;

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χαλίφα Χαφτάρ είχε ζητήσει από τον Νίκο Δένδια, η Ελλάδα να προχωρήσει μαζί με την Αίγυπτο σε ναυτικό αποκλεισμό της Λιβύης γι’ αποτροπή της τουρκικής απόβασης, μία κίνηση που πάντως ούτε η Αθήνα ούτε το Κάιρο φαίνεται να είναι διατεθειμένες να κάνουν.

Την ίδια στιγμή τα αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir του LNA κατέρριψαν οπλισμένο τουρκικό drone.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κατέρριψε τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) πάνω από την Τρίπολη.

Όπως μεταδίδει το rt.com, οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ ισχυρίστηκαν ότι κατέρριψαν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε επιχείρηση νότια της Τρίπολης, πρωτεύουσας της Λιβύης και έδρας της κυβέρνησης του αλ-Σαράτζ.

Σύμφωνα με αναφορά των ίδιων πηγών, το τουρκικό αεροσκάφος ήταν ένοπλο, τύπου Bayraktar TB2, και κατερρίφθη διότι στόχευσε κομβόι οχημάτων του Εθνικού Στρατού της Λιβύης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1213238271557488640?s=20

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.