
Οι κινητήρες πολυάριθμων στρατιωτικών αεροσκαφών ακούστηκαν καθώς πέρναγαν πάνω από τη Βαγδάτη, την ιρακινή πρωτεύουσα, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση του Πενταγώνου ότι το Ιράν έπληξε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ με βαλλιστικούς πυραύλους.
Τα ιρανικά πλήγματα σημειώθηκαν πέντε ημέρες μετά τη δολοφονία στη Βαγδάτη του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί κατά διαταγή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Η νέα κορύφωση της έντασης δυναμώνει την ανησυχία σε όλο τον κόσμο για το ενδεχόμενο ένοπλης σύρραξης στη Μέση Ανατολή, ιδίως στην επικράτεια του Ιράκ, που μοιάζει να έχει πιαστεί στην αρπάγη της σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο κυριότερες προστάτιδες χώρες του, τις ΗΠΑ και το Ιράν.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.