ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βερολίνο: «Κοντά σε συμφωνία» για Λιβύη λέει το Reuters – Το κείμενο της συμφωνίας θα επιδοθεί στον Χ.Χαφτάρ

Βερολίνο: «Κοντά σε συμφωνία» για Λιβύη λέει το Reuters  – Το κείμενο της συμφωνίας  θα επιδοθεί στον  Χ.Χαφτάρ

Όπως μεταδίδει το Reuters οι μεγάλες δυνάμεις που μετέχουν στη διάσκεψη του Βερολίνου για το μέλλον της Λιβύης, (χωρίς ουσιαστικά την Λιβύη) βρίσκονται κοντά σε συμφωνία.

«Υπάρχει συμφωνία σχετικά με το προσχέδιο της απόφασης», δήλωσε ένας από τους συμμετέχοντες στο Reuters.

Βέβαια η συμφωνία αυτή θα πρέπει να γίνει αποδεκτή τόσο από τον Χ.Χαφτάρ όσο και από τπν Αλ Σάρατζ για να έχει νόημα, αλλά είναι άγνωστο πως θα αντιδράσει ο Χ.Χαφτάρ εάν το προσχέδιο της απόφασης είναι «κομμένο και ραμμένο» στις απαιτήσεις Τουρκίας και Γερμανίας.

Βέβαια, σε μια τέτοια περίπτωση, η πίεση στον Λίβυο στρατηγό θα είναι τεράστια και δύσκολα θα μπορέσει να αποφύγει την υπογραφή.

Από εκεί και πέρα όμως ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς.

Την ίδια ώρα ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε απο τον Ερντογάν οι αφίξεις ξένων μισθοφόρων μαχητών στην Λιβύη να σταματήσουν αμέσως, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης για την Λιβύη που πραγματοποιείται στο Βερολίνο.

Είναι άγνωστο τι του απάντησε ο Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος όμως δεν φάνηκε να «συγκινείται» ιδιαίτερα από την έκκληση Μακρόν.

https://twitter.com/arabnews/status/1218916648498888704


Γιατί ανησυχεί ο Μακρόν; Όχι τόσο για την Λιβύη, όσο για το γεγονός, ότι όπως είπε ο εκπρόσωπος του LNA 41 εκ των 2.000 εξτρεμιστών μουσουλμάνων που είχαν έρθει αρχικά στην Λιβύη, βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη, αφού αυτός ήταν ο αρχικός τους στόχος!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/charsnuff/status/1218929489822003203


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.