ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τούρκοι βεβήλωσαν ρωσικούς τάφους στην Άγκυρα – Αντιδρά η Μόσχα

Τούρκοι βεβήλωσαν ρωσικούς τάφους στην Άγκυρα – Αντιδρά η Μόσχα

Τούρκοι ισλαμιστές εθνικιστές, φέρονται να βανδάλισαν, τουλάχιστον 20 τάφους χριστιανών (δεν γνωρίζουμε έγκυρα αν υπάρχουν και ελληνικά ονόματα), συμπεριλαμβανομένων Ρώσων στην πλειοψηφία, στο κεντρικό νεκροταφείο της Άγκυρας, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, ομάδα τουλάχιστον έξι εφήβων που ανήκουν σε ακραίες ισλαμικές ομάδες, έσπασαν τους σταυρούς και τις πλάκες με τα ρωσικά ονόματα.

Το θέμα «παίζει» όπως είναι λογικό, σε όλα τα ρωσικά ΜΜΕ, προκαλώντας ανάλογα αισθήματα σε όλους τους Ρώσους, που είδαν να βεβηλώνονται χριστιανικοί τάφοι για μια φορά ακόμη.

Οι βάνδαλοι συνελήφθησαν και κρατήθηκαν προσωρινά, αλλά απελευθερώθηκαν μετά το πέρας της ανάκρισης.

Εκτιμήσεις λένε ότι δεν πρόκειται για κάποιο μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για πράξεις που απορρέουν από το μίσος που τρέφουν οι Τούρκοι για την Ρωσία και κυρίως για οτιδήποτε θρησκευτικά διαφορετικό, ειδικά σε περιόδους έντασης, όπως αυτή που διανύουμε στην Συρία με την σφοδρή κόντρα με την Ιντλίμπ, ανάμεσα σε ρωσικές και τουρκικές δυνάμεις.

Την ίδια περίοδο, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στο χωριό Hizan στην επαρχία Duhok, με πρόσχημα ότι στόχευαν τις θέσεις του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).

Ένας τοπικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε στο ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων BasNews, ότι ευτυχώς κανένας δεν τραυματίστηκε από την τουρκική αεροπορική επιδρομή, η οποία προκάλεσε μεγάλες και εκτεταμένες ζημιές σε πολλά σπίτια.

Το χωριό Hizan κατοικείται αποκλειστικά από Χριστιανούς και βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Κουρδιστάν και Τουρκίας και αυτό το γνώριζαν πολύ καλά οι Τούρκοι αξιωματικοί της πολεμικής αεροπορίας του Ερντογάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Τουρκία έπληττε το χωριό, δήλωσε ο αξιωματούχος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.