ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

O.Χέιγκ: «Δεν αποκλείεται να προμηθεύσουμε με όπλα τους αντικαθεστωτικούς στη Συρία»

O.Χέιγκ: «Δεν αποκλείεται να προμηθεύσουμε με όπλα τους αντικαθεστωτικούς στη Συρία»

  Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε σήμερα ότι η Βρετανία δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει όπλα στους Σύρους αντάρτες στο μέλλον, αν και το νέο πακέτο βοήθειας που θα ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα θα αποτελείται μόνον από «μη-φονική» βοήθεια.

  Οι δυτικές χώρες μέχρι τώρα έχουν αποφύγει να προμηθεύσουν όπλα στους αντάρτες οι οποίοι μάχονται εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, παρά την σθεναρή υποστήριξή τους στις προσπάθειες να ανατραπεί.

  Μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει ότι οι αντάρτες λαμβάνουν όλο και πιο μεγάλα φορτία όπλων διαμέσου της Τουρκίας και της Ιορδανίας τους τελευταίους μήνες, με τη χρηματοδότηση για την αγορά και την παράδοσή τους να πιστεύεται ότι γίνεται από πλούσια αραβικά κράτη όπως το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία.

  Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα δώσει «μη-φονική» βοήθεια στους Σύρους αντάρτες. Στο πακέτο αυτό αναμένεται να συμπεριληφθούν ιατρικές προμήθειες, τρόφιμα και 60 εκατ. δολάρια σε χρηματική βοήθεια. Ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ δήλωσε την Παρασκευή πως πιστεύει ότι η χορήγηση μόνο «μη-φονικής υποστήριξης» στους αντάρτες είναι μια σωστή απόφαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.