ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν. Τραμπ: «Συνεργαζόμαστε με τους Ταλιμπάν – Υπάρχει πιθανότητα να φτάσουμε σε συμφωνία»

Ν. Τραμπ: «Συνεργαζόμαστε με τους Ταλιμπάν – Υπάρχει πιθανότητα να φτάσουμε σε συμφωνία»

Την Παρασκευή, η Ουάσιγκτον και οι Ταλιμπάν έφτασαν σε συμφωνία, η οποία αναφέρει πως για μια εβδομάδα, θα μειωθεί η βία στην περιοχή, πράγμα που θα μπορούσε να αποτελέσει το πρώτο βήμα προς την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

«Συνεργαζόμαστε με τους Ταλιμπάν, έχουμε διαπραγματευτεί μαζί τους για λίγο, θα δούμε τι συμβαίνει, υπάρχει μια πιθανότητα να γίνει μια συμφωνία», είπε ο Tραμπ.

Σημειώνεται πως πριν μερικές ημέρες, οι Ταλιμπάν εξέφρασαν την ετοιμότητα τους να ξεκινήσουν απευθείας συνομιλίες με την Καμπούλ μετά την υπογραφή μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, ενώ μάλιστα εξεταζόταν το ενδεχόμενο προσωρινής ανακωχής για την περίοδο των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Ρώσος απεσταλμένος για το Αφγανιστάν και επικεφαλής του Δεύτερου Ασιατικού Τμήματος του Υπουργείου Εξωτερικών.

Τραμπ: Το Σικάγο πιο επικίνδυνο από το Αφγανιστάν
«Όπως δήλωσαν εκπρόσωποι των Ταλιμπάν, μετά την υπογραφή της συμφωνίας, θα είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν απευθείας ενδοαφγανικές διαπραγματεύσεις με άλλες πολιτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης του Αφγανιστάν», δήλωσε ο Ζαφίρ Καμπούλοφ.

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, συζητείται η δυνατότητα προσωρινής ανακωχής μεταξύ των Ταλιμπάν και της κυβέρνησης για την περίοδο των διαπραγματεύσεων.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές σε ποια μορφή θα επιτευχθεί η σχετική συμφωνία, πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξήγησε ακόμη ότι οι ΗΠΑ και οι Ταλιμπάν δεν φαίνεται να έχουν σχέδια να δημιουργήσουν έναν ειδικό μηχανισμό παρακολούθησης της αμοιβαίας συμμόρφωσής τους με τη μελλοντική ειρηνευτική συμφωνία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.