ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στο νοσοκομείο με πόνους στο στήθος ο Χάρβεϊ Γουάνστιν μετά την καταδίκη

Στο νοσοκομείο με πόνους στο στήθος ο Χάρβεϊ Γουάνστιν μετά την καταδίκη

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τη Δευτέρα λίγο μετά την καταδίκη του για βιaσμό και σεξoυαλική κακοποίηση εναντίον δύο γυναικών.

Ο 67χρονος παραγωγός του Χόλιγουντ φέρεται να μεταφέρθηκε στο Bellevue Hospital Centerμετά από πόνους στο στήθος, ενώ εκπρόσωπός του επιβεβαίωσε αργότερα ότι ο Γουάινστιν πάσχει από υψηλή αρτηριακή πίεση και ταχυκαρδία.

Όπως τονίζει η Daily Mail, o δικαστής Τζέιμς Μπερκ είχε διατάξει αρχικά τη μεταφορά του Γουάινστιν στις φυλακές του Ράικερς Άιλαντ, αμέσως μετά την καταδίκη του στις 11 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρβεϊ Γουάινστιν καταδικάστηκε χθες από δικαστήριο της Νέας Υόρκης για το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης σε πρώτο βαθμό, το 2006, στην πρώην βοηθό παραγωγής Μίμι Χάλεγι και του βιασμoύ σε τρίτο βαθμό για την υπόθεση της ηθοποιού Τζέσικα Μάν το 2013. Ο κάποτε ισχυρός παραγωγός του Χόλιγουντ απαλλάχθηκε για τις δυο πιο σοβαρές κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση οι οποίες επέφεραν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν ο οποίος έφθασε στο δικαστήριο χρησιμοποιώντας βοήθεια για να περπατήσει είναι πλέον αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης 29 ετών. Σύμφωνα με την Mail μάλιστα όταν οι ένορκοι εξέδωσε την ετυμηγορία τους μετά από 5 μέρες συσκέψεων, ο Γουάινστιν είπε στη δικηγόρο του «Είμαι αθώος. Είμαι αθώος. Πώς μπορεί αυτό να συμβαίνει στην Αμερική;».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γουάινστιν φέρεται να εμφανίστηκε έκπληκτος αμέσως μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας και έκανε καμία κίνηση όταν τον προσέγγισαν οι δικαστική υπάλληλοι. Στη συνέχεια του τοποθετήθηκαν χειροπέδες και μεταφέρθηκε εκτός της αίθουσας του δικαστηρίου. Σύμφωνα με την Mail, τελικά ο Γουάινστιν απομακρύνθηκε από το δικαστήριο με ασθενοφόρο το οποίο είχε ενεργά τα φώτα έκτακτης ανάγκης και τις σειρήνες.

Σημειώνεται ο παραγωγός του Χόλιγουντ είχε εμφανιστεί αρκετές φορές στο δικαστήριο με βοήθεια ώστε να περπατήσει. Ο Γουάινστιν είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην πλάτη τον Δεκέμβριο έπειτα από τραυματισμό σε τροχαίο ατύχημα τον Αύγουστο του 2019.

Ο δικαστής δήλωσε ότι θα ζητήσει από τον Γουάινστιν, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μετά τη σύλληψή του πριν από δύο χρόνια, να κρατηθεί στο ιατρείο των φυλακών, αφού οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι χρειάζονται ιατρική φροντίδα μετά από ανεπιτυχή χειρουργική επέμβαση. Το νοσοκομείο Bellevue φροντίζει φυλακισμένους ενώ διαθέτει και ψυχιατρική κλινική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έξω από το δικαστήριο πάντως η δικηγόρος του Ντόνα Ροτούνο είπε ότι αντιμετώπισε την ετυμηγορία «σαν άντρας». «Ο Χάρβεϊ είναι πολύ δυνατός. Ο Χάρβεϊ είναι απίστευτα δυνατός. Το πήρε σαν άντρας. Ξέρει ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γι ‘αυτόν και γνωρίζουμε ότι αυτό δεν έχει τελειώσει», είπε και συνέχισε: «Είναι απολύτως φρικτό για μένα να παρακολουθώ τον πελάτη μου να τίθεται υπό κράτηση. Δεν νιώθουμε καλά γι ‘αυτό. Προφανώς, αυτή είναι μια γλυκόπικρη μέρα. Είμαστε απογοητευμένοι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.