ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Άσαντ: Η Συρία βγήκε νικήτρια από τη μάχη

Άσαντ: Η Συρία βγήκε νικήτρια από τη μάχη

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ τόνισε πως η Συρία “βγήκε νικήτρια από τη μάχη” και πως η αντιπολίτευση “παίζει τα τελευταία της χαρτιά”, σύμφωνα με δηλώσεις του που δημοσιεύονται σε λιβανική εφημερίδα.

“Η συνωμοσία φτάνει στο τέλος της”, πρόσθεσε ο σύρος πρόεδρος, γράφει η εφημερίδα Al-Akhbar, επικαλούμενη Άραβες που συναντήθηκαν με τον Ασαντ πρόσφατα.

“Υπήρξαν σημαντικές επιτυχίες και η στρατηγική του σημασία είναι ξεκάθαρη ακόμα και γι’ αυτούς που επεξεργάζονται μη πραγματοποιήσιμα σχέδια εναντίον της ασφάλειας της Συρίας”, φέρεται να επισήμανε ο Ασαντ σύμφωνα με τους άραβες επισκέπτες.

Η εφημερίδα προσθέτει πως ο σύρος πρόεδρος είπε ακόμα ότι “οι αντιφάσεις στους κόλπους της αντιπολίτευσης στο εξωτερικό αποδεικνύουν της αποτυχία της”.

Το καθεστώς της Δαμασκού παρουσιάζει την λαϊκή εξέγερση και τον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία ως αποτέλεσμα συνωμοσίας εναντίον της χώρας.

Στο μεταξύ, οι σύροι αντάρτες που κατέλαβαν χθες Δευτέρα την πόλη Ράκα, την πρώτη επαρχιακή πρωτεύουσα της οποίας αποκτούν τον έλεγχο, αιχμαλώτισαν τον κυβερνήτη της επαρχίας αυτής της βόρειας Συρίας.

Βίντεο που μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δείχνει τον κυβερνήτη της Ράκα Χάσαν Τζαλίλι να κάθεται ανάμεσα σε αντάρτες έχοντας δίπλα του τον Σουλεϊμάν Σουλεϊμάν γενικός γραμματέα του Μπαάθ στην επαρχία αυτή.

“Το μόνο που θέλουμε είναι να απαλλαγούμε από το καθεστώς”, δηλώνει ένας αντάρτης στο βίντεο.

“Πρόκειται για τους πλέον υψηλόβαθμους αξιωματούχους του καθεστώτος που πέφτουν στα χέρια των ανταρτών”, τόνισε ο διευθυντής της οργάνωσης Ραμί Αμπντελραχμάν.

“Η Ράκα υπέφερε πολύ από την διαφθορά του κυβερνήτη”, πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.