Ρωσία κατά ΗΠΑ: «Απαντήστε γιατί έχετε δημιουργήσει εργαστήρια βιολογικού πολέμου κοντά στα σύνορά μας»!

Ρωσία κατά ΗΠΑ: «Απαντήστε γιατί έχετε  δημιουργήσει εργαστήρια βιολογικού πολέμου κοντά στα σύνορά μας»!

‘Εντονος είναι ο προβληματισμός, η ανησυχία αλλά και σοβαρές οι καταγγελίες της Ρωσίας για τα εργαστήρια βιολογικού πολέμου που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ και “βρίσκονται κοντά στα σύνορά της” την ώρα που εκείνη δίνει τη μάχη με τον κορωνοϊό, όπως αναφέρει πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την πηγή του ρωσικού υπουργείου, Ρώσος αξιωματούχος αντέδρασε σε δηλώσεις από τις ΗΠΑ μέσω των οποίων κατηγόρησαν την Κίνα για την πανδημία COVID-19 και χειραγώγησαν τα δεδομένα σχετικά με τον ιό.

«Έχουμε ερωτήσεις για τις ΗΠΑ, θα ήταν ωραίο να ακούσουμε την αιτιολόγησή της για την τοποθέτηση τόσων πολλών εργαστηρίων βιολογικού πολέμου κοντά στη Ρωσία και την Κίνα, αντί να παίζουμε προπαγανδιστικά παιχνίδια με τον κορωνοϊό», δήλωσε ο αξιωματούχος, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις όσο στην τοποθεσία τους.

Παραδέχτηκε ότι η Ρωσία δεν είχε αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τον ρόλο των ΗΠΑ στην εμφάνιση του θανατηφόρου ιού, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά δήλωσε ότι η παγκοσμιοποίηση έκανε τη μετάδοση των ιογενών νόσων “θέμα ωρών”.

«Έτσι, ο κατηγορηματικός τόνος των παρατηρήσεων που απευθύνονται στην Κίνα από την Ουάσινγκτον είναι απόλυτα διασκεδαστικός», δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η πηγή του ιού δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί.

Η Κίνα κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες αυτό το μήνα, λέγοντας ότι το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ μπορεί να διοχέτευσε τον νέο κορωνοϊό στο Γουχάν κατά τη διάρκεια στρατιωτικών αγώνων, τον Οκτώβριο του 2019.


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.