ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στην ανάπτυξη νέου ελαφρού μαχητικού που θα συμπληρώσει το Su 57 στοχεύει η Ρωσία

Στην ανάπτυξη νέου ελαφρού μαχητικού που θα συμπληρώσει το Su 57 στοχεύει η Ρωσία

Η Ρωσία σκοπεύει να αναπτύξει ένα καινούργιο μαχητικό που θα αποτελέσει μια ελαφρότερη πλατφόρμα σε σχέση με το Su-57, το οποίο και θα συμπληρώσει σε διάφορες αποστολές.

Η έρευνα και η ανάπτυξη της νέας αεροπορικής πλατφόρμας ανατέθηκε στην MiG RSK το προηγούμενο έτος, με στόχο την ανάπτυξη ‘αεροδυναμικών υπολογισμών ενός ελαφρού πολλαπλού ρόλου δικηνητήριου μαχητικού πρώτης γραμμής’.

Το δε κόστος της μελέτης εκτιμάται στα 4 εκατ Ρούβλια για την περίοδο 2020 με 2025 και προβλεπόμενη πρώτη πτήση του πρωτότυπου το 2025.

Κάποιες από τις λεπτομέρειες του νέου μαχητικού είναι ήδη γνωστές, όπως ότι ο κινητήρας του οχήματος θα είναι μια πιο ισχυρή έκδοση του κινητήρα RD-33 που φέρουν τα MiG-29 και MiG-35.

Το νέο μαχητικό που θα φέρει την ονομασία MiG-XX θα υιοθετήσει χαρακτηριστικά από το Su-57, που θα περιλαμβάνουν την χρήση ελαφρών υλικών, την ενσωμάτωση χαρακτηριστικών στέλθ και εσωτερικό χώρο φόρτωσης οπλισμού.

Ο μικρός χρόνος ανάπτυξης του νέου μαχητικού θα επιτευχθεί με την αξιοποίηση τεχνολογιών και διαδικασιών που έχουν ήδη αξιοποιηθεί στα Su-57.

Με την ανάπτυξη του νέου μαχητικού, η Ρωσία αναμένει όχι μόνο μια νέα πλατφόρμα που θα αναλάβει μια σειρά από αποστολές που θεωρείτε πολυτέλεια να χρησιμοποιηθεί το Su-57, αλλά και την ανάπτυξη μιας νέας πιο φθηνής και ελαφράς έκδοσης σε σύγκριση με τα μεγάλα σύγχρονα μαχητικά στέλθ και προηγμένες εκδόσεις (4++) όπως το F 16.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.