ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το ΝΑΤΟ «αδειάζει» την Ελλάδα: «Θα στηρίξουμε την φιλότουρκη κυβέρνηση της Τρίπολης – Δεν είναι το ίδιο με τον Χαφτάρ»

Το ΝΑΤΟ «αδειάζει» την Ελλάδα: «Θα στηρίξουμε την φιλότουρκη κυβέρνηση της Τρίπολης – Δεν είναι το ίδιο με τον Χαφτάρ»

Σε μία δήλωση «λευκή επιταγή» στην Τουρκία προχώρησε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ και γνωστός φιλότουρκος Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος δήλωσε σε ιταλική εφημερίδα (προφανώς καθ’υπόδειξη των ΗΠΑ) πως το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να στηρίξει την φιλότουρκη κυβέρνηση της Τρίπολης, «σπάζοντας» έτσι την ουδέτερη στάση που τηρούσε τόσο καιρό.

Ο Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ έχει 30 εταίρους, οι οποίοι σε πολλά θέματα έχουν διαφορετικές θέσεις, αλλά πρόσθεσε ότι η Τουρκία παραμένει ένας σημαντικός σύμμαχος.

Τόνισε επίσης ότι το ΝΑΤΟ στηρίζει τις προσπάθειες του ΟΗΕ για ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων τόσο στη Λιβύη όσο και στη Συρία.

«Στη Λιβύη υπάρχει εμπάργκο όπλων που πρέπει να τηρείται από όλες τις πλευρές», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

«Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βάλουμε στο ίδιο επίπεδο τις δυνάμεις με επικεφαλής τον [Khalifa] Haftar και την κυβέρνηση του Fayez al-Sarraj, τη μόνη που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ», τόνισε.

«Για το λόγο αυτό, το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να δώσει την υποστήριξή του στην κυβέρνηση της Τρίπολης», είπε.

Αυτές οι δηλώσεις έγιναν τη στιγμή που δύο μέλη του ΝΑΤΟ, Ελλάδα & Γαλλία έχουν ήδη στείλει πλοία για να σταματήσουν τον ανεφοδιασμό της Τρίπολης από την Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μένει να δούμε τι εννοεί ο Γενς Στόλτενμπερκ όταν αναφέρεται σε «στήριξη». Δεν αποκλείεται ο Ερντογάν να «εξαργυρώσει» την στάση του στο Ιντλίμπ με αμερικανική βοήθεια στη Λιβύη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.