ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έπεσε η διαθεσιμότητα των F-22: Η USAF αναζητά καινούριους κινητήρες!

Έπεσε η διαθεσιμότητα των F-22: Η USAF αναζητά καινούριους κινητήρες!

Οι Αμερικανοί θέλουν να αυξήσουν τον επιχειρησιακό αριθμό των F-22 Raptor, παίρνοντας πίσω μερικά αεροσκάφη από την πτέρυγα εκπαίδευσης και μετατρέποντάς τα κατάλληλα για πολεμικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Μάχης, στρατηγού James Holmes.

Παράλληλα, όμως αποκαλύφθηκε ένα άλλο απροσδόκητο πρόβλημα έχει προκύψει από την χρήση του αεροσκάφους όλα αυτά τα χρόνια. Αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη εισήλθαν σε υπηρεσία το 2005, με το τελευταίο να παραδίδεται το 2012.

Το αεροσκάφος έχει πετάξει περισσότερο από ό, τι είχε αρχικά προβλέψει ο κλάδος, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιαστεί έλλειψη κινητήρων για το F-22, σύμφωνα πάντα με τον Holmes, που τόνισε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα με το αεροσκάφος είναι ότι δεν έχουμε αρκετούς κινητήρες για να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις μας».

Όπως και για το F-22A, έτσι και για τον κινητήρα F119 της Pratt & Whitney, η γραμμή παραγωγής έχει κλείσει και δεν είναι εφικτό να κατασκευαστούν καινούριοι κινητήρες. Παρόλο που οι υπάρχοντες απολαμβάνουν πλήρους τεχνικής υποστήριξης από τον κατασκευαστή, και παρόλο που αποκτήθηκε αριθμός πλεονασματικών κινητήρων, ο αριθμός συνολικά είναι δεδομένος και δεν αλλάζει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και καθώς οι κινητήρες όλου του στόλου αεροσκαφών F-22A γράφουν ώρες ασταμάτητα τόσο για εκπαίδευση πιλότων όσο και σε επιχειρησιακές αποστολές ανά τον κόσμο, οι διαθεσιμότητές τους μοιραία έχουν πτωτική πορεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.