«Μήνυμα» από Κάιρο σε Άγκυρα: Βολές πυραύλων και βύθιση πλοίου από το Ναυτικό της Αιγύπτου στη Μεσόγειο (βίντεο)

«Μήνυμα» από Κάιρο σε Άγκυρα: Βολές πυραύλων και βύθιση πλοίου από το Ναυτικό της Αιγύπτου στη Μεσόγειο (βίντεο)

Στιγμιότυπα που δημοσιεύτηκαν από τις Αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις το απόγευμα του Σαββάτου αποτυπώνουν τη στιγμή που το Ναυτικό τους βύθισε «εχθρικό» πλοίο στη Μεσόγειο, κοντά στη Λιβύη, με ένα χτύπημα δέιχνοντας έτσι πλέον ότι το Κάιρο είναι έτοιμο για μια σύγκρουση ακόμα και στην θάλασσα της Μεσογείου αν απαιτηθεί έναντι κάθε απειλής που άπτεται των κυριαρχικών της δικαιωμάτων με προφανή στόχο τον τουρκικό στόλο.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης “Decisive 2020” στη Μεσόγειο, μια φρεγάτα κλάσης O.H.Perry εκτόξευσε πύραυλο Harpoon, ο οποίος έχει εμβέλεια από 124 έως 140 χιλιόμετρα, καταστρέφοντας το πλοίο με μία μόνη επιτυχημένη βολή.

Επιπλέον βολές πυραύλων πραγματοποίησε και ΤΠΚ κλάσης Ambassador MK III.

Ο Αιγυπτιακός Στρατός ανακοίνωσε ότι η μεγάλη στρατιωτική άσκηση “Decisive 2020” στα δυτικά σύνορα με τη Λιβύη πραγματοποιήθηκε υπό το πρίσμα των ραγδαίων αλλαγών στην περιοχή.

Ο Ταξίαρχος Tamer Al-Rifai, ο επίσημος στρατιωτικός εκπρόσωπος των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων, δημοσίευσε το βίντεο με τα στιγμιότυπα που δείχνουν την καταστροφή του εχθρικού στόχου στη νότια Μεσόγειο.

Θυμίζουμε ότι η άσκηση “Decisive 2020”πραγματοποιήθηκε από τους σχηματισμούς και τις μονάδες που εδρεύουν στο Δυτικό μέτωπο, δηλαδή κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη, σε συνεργασία με τα κύρια τμήματα του Αιγυπτιακού Στρατού.

Η άσκηση διήρκεσε αρκετές ημέρες το πλαίσιο του σχεδίου εκπαίδευσης μάχης για τους σχηματισμούς και τις μονάδες των ενόπλων δυνάμεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.