ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χεζμπολάχ: «Δεν είχαμε αποθηκευμένα όπλα στο λιμάνι της Βηρυτού»

Χεζμπολάχ: «Δεν είχαμε αποθηκευμένα όπλα στο λιμάνι της Βηρυτού»

Η Χεζμπολάχ επανέλαβε πως δεν είχε καμία ανάμιξη στη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, που ισοπέδωσε μέρος της πόλης και σκόρπισε το θάνατο σε 150 άτομα, ενώ στους 5.000 υπολογίζονται οι τραυματίας.

Ο ηγέτης της σιιτικής στρατιωτικής και πολιτικής οργάνωσης με βάση το Λίβανο, Χασάν Νασράλα, διέψευσε κατηγορηματικά ότι διατηρούν αποθήκη όπλων στο λιβανέζικο λιμάνι. Όπως ανέφερε: «Διαψεύδω εντελώς, κατηγορηματικά, ότι υπήρχε οτιδήποτε δικό μας στο λιμάνι, ούτε αποθήκη με όπλα ούτε αποθήκη με πυραύλους ούτε μία βόμβα ούτε μία σφαίρα ούτε νιτρική αμμωνία».

Ο Χασάν Νασράλα υποστήριξε, επίσης, ότι η τεράστια έκρηξη ήταν ένα μοναδικό γεγονός στη σύγχρονη ιστορία της πόλης και απαιτείται ενότητα και ψυχραιμία και όχι πολιτικοποίηση του θέματος. Ακόμα, επαίνεσε την αλληλεγγύη που δείχνουν οι άλλες χώρες, σε ολόκληρο τον κόσμο, προσθέτοντας ότι αποτελεί «ευκαιρία» για το Λίβανο.

«Θεωρούμε θετική κάθε βοήθεια και κάθε έκφραση συμπαράστασης απέναντι στο Λίβανο και κάθε επίσκεψη στο Λίβανο αυτές της ημέρες, κυρίως εάν εντάσσεται στο πλαίσιο της παροχής βοήθειας», σχολίασε για την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Βηρυτό ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως πρόσθεσε, αναφορικά με τις έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας: «Εάν ο στρατός χαίρει της εμπιστοσύνης όλων των Λιβανέζων και των πολιτικών δυνάμεων και των πολιτικών ηγετών, τότε αναθέστε του να διεξάγει την έρευνα και να ανακοινώσει τα αποτελέσματα, εάν λέτε ότι του έχετε εμπιστοσύνη. Εάν, στο θέμα αυτό, το κράτος και η πολιτική τάξη, είτε πρόκειται για την κυβέρνηση είτε για την αντιπολίτευση, δεν καταφέρουν να έχουν αποτελέσματα στην έρευνα και δεν καταφέρουν να οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης όσους ευθύνονται, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ελπίδα να οικοδομήσουμε κράτος στον Λίβανο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.