ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αποστολή υλικών και οχημάτων στην Γεωργία από τον τουρκικό στρατό

Αποστολή υλικών και οχημάτων στην Γεωργία από τον τουρκικό στρατό

Στήριξη προς τον στρατό της Γεωργίας από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης με θωρακισμένα οχήματα έργου και ειδικά λεωφορεία

Στο πλαίσιο της στρατιωτικής και οικονομικής συνεργασίας, που υπογράφτηκε ανάμεσα στις κυβερνήσεις Τουρκίας και Γεωργίας, και κατ εφαρμογή της σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Αμύνης και της Hidromek Sanayi, δωρήθηκαν από το υπουργείο Αμύνης της Τουρκίας προς την Γεωργία θωρακισμένα οχήματα έργου, λεωφορεία και διάφορες συσκευές.

Στην τελετή παράδοσης που έγινε σε στρατιωτική βάση στην πρωτεύουσα Τιφλίδα, μετείχαν ο υπουργός Αμύνης της Γεωργίας Ιρακλί Γκαριμπασβίλι, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατηγός Γκιόργκι Ματιασβίλι, η πρέσβης της Τουρκίας στην Τιφλίδα Φατμά Τζερέν Γιαζγκάν, ο στρατιωτικός ακόλουθος συνταγματάρχης Μπουράκ Αλτινέρ και οι αξιωματούχοι (επίσης στρατιωτικοί ακόλουθοι) συνταγματάρχης Ναυτικού Φατίχ Μπαλί, ο ταγματάρχης Ζαφέρ Ετικ και ο λοχαγός Ντενίζ Κιουτσούκ της αεροπορίας πεζικού.

Ο υπουργός Γκαριμπασβιλι στην ομιλία που έκανε, ανέφερε πως η Τουρκία χάρισε στο στρατό της Γεωργίας 35 ειδικά λεωφορεία και 12 θωρακισμένα μηχανήματα έργου και είπε πως “Αυτό είναι ένα ωραίο παράδειγμα της άκρως επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Γεωργίας”. Ο Γκαριμπασβιλι είπε πως η αξία του πακέτου δωρεάς είναι γύρω στα 5 εκατομμύρια δολάρια και πρόσθεσε πως “Εγώ όταν έκανα επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία συμφωνήσαμε για δωρεάν 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Η συγκεκριμένη συμφωνία θα ενεργοποιηθεί την επόμενη χρονιά”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρέσβης Γιαζγκάν στην ομιλία της ανέφερε πως “Η Τουρκία παρέχει στήριξη στην αύξηση των αμυντικών δυνατοτήτων της Γεωργίας και στην ένταξη της στο ΝΑΤΟ”. Η Γιαζγκάν είπε πως η διμερής αυτή συνεργασία θα αυξηθεί στο μέλλον ώστε ο στρατός της Γεωργίας να αυξήσει την εναρμόνιση του με τα στάνταρ του ΝΑΤΟ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.