«Βόμβα» από Γ.Στόλτενμπεργκ: «Η Ελλάδα ακύρωσε στρατιωτικές ασκήσεις στα πλαίσια συνεννόησης με την Τουρκία»

«Βόμβα» από Γ.Στόλτενμπεργκ: «Η Ελλάδα ακύρωσε στρατιωτικές ασκήσεις στα πλαίσια συνεννόησης με την Τουρκία»

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εξέφρασε τη δέσμευσή του για ενδυνάμωση του μηχανισμού αποκλιμάκωσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ενώ ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι είχαν ακυρωθεί ασκήσεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στον εθνικό χώρο για να “εξευμενιστεί” η Τουρκία!

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ ο Γενς Στολτενμπεργκ ανέφερε «έχουμε προχωρήσει στη δημιουργία μηχανισμού αποκλιμάκωσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, μία γραμμή επικοινωνίας μεταξύ των δύο συμμάχων και την ακύρωση συγκεκριμένων στρατιωτικών ασκήσεων.

Δεσμεύομαι να ενδυναμώσω αυτόν τον μηχανισμό έτσι ώστε να υπάρξουν ολοκληρωμένα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης» ανέφερε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Αναφερόμενος στις στρατιωτικές ασκήσεις Ελλάδας και Τουρκίας που ακυρώθηκαν σημείωσε ότι είναι «κάτι που δείχνει ότι μπορούμε όταν καθόμαστε κάτω και εργαζόμαστε σε αυτά τα θέματα να προχωρήσουμε σε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Στα πολιτικά κλιμάκια έχει υιοθετηθεί η νοοτροπία του “εξευμενισμού του θηρίου” κάνοντας κινήσεις που τις εμφανίζει σαν κινήσεις “καλής θέλησης” έναντι της Τουρκίας χωρίς όμως να υπάρχει αντίστοιχη τουρκική προσπάθεια εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που πολλές φορές απλά υποκρύπτουν άλλες προθέσεις.

Άραγε πόσες ασκήσεις έχουν ακυρωθεί από ελληνικής πλευράς στα πλαίσια αυτής της “καλής θέλησης” ή νατοϊκής απαίτησης;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.