ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ουάσιγκτον: Με όπλα στους δρόμους οι άνδρες της Εθνοφρουράς

Ουάσιγκτον: Με όπλα στους δρόμους οι άνδρες της Εθνοφρουράς

Με όπλα στους δρόμους κυκλοφορούν οι άνδρες της Εθνοφρουράς στην Ουάσιγκτον, ενόψει της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Οι άνδρες της Εθνοφρουράς των ΗΠΑ ξεκίνησαν από χθες, Τρίτη, να φέρουν οπλισμό στους δρόμους της αμερικανικής πρωτεύουσα.

Η Εθνοφρουρά αρχικά είχε ανακοινωθεί πως κινητοποιήθηκε για να προσφέρει επιμελητειακή υποστήριξη στην αστυνομία της αμερικανικής πρωτεύουσας και τη Δευτέρα, ο στρατηγός Ντάνιελ Χόκανσον, διοικητής του γραφείου της Εθνοφρουράς στο Πεντάγωνο, δήλωνε πως δεν είχαν άδεια να φέρουν οπλισμό.

Η άδεια στην Εθνοφρουρά να φέρει οπλισμό και να κάνει συλλήψεις θα αποτελούσε μέτρο «της υστάτης προσφυγής» αν η κατάσταση ξέφευγε από τον έλεγχο, διαβεβαίωνε.

Δεν έχει εξηγηθεί ο λόγος που τα πράγματα άλλαξαν. Η Εθνοφρουρά της Ουάσιγκτον αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Ουσιαστικά η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει να κάνει και με την προσπάθεια των Δημοκρατικών να δημιουργήσουν νέα ένταση πριν από την ορκωμοσία Μπάιντεν, καθώς προσπαθούν να καθαιρέσουν τον Τραμπ.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος, τόνισε στην χθεσινή του ομιλία πως δεν φοβάται την 25η τροπολογία, ενώ είχε προειδοποιήσει προηγουμένους τους Δημοκρατικούς να «σταματήσουν το κυνήγι μαγισσών», διότι θα πυροδοτήσουν «κύμα οργής».

Το Πεντάγωνο θα κινητοποιήσει περίπου 15.000 άνδρες της Εθνοφρουράς την 20ή Ιανουαρίου, ημέρα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν την 6η Ιανουαρίου, όταν οπαδοί του Τραμπ κατέλαβαν προσωρινά το Καπιτώλιο, έδρα του αμερικανικού Κογκρέσου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εφημερίδα The New York Times έγραψε χθες ότι οι δυνάμεις της Εθνοφρουράς στις οποίες θα ανατεθεί η προστασία του Κογκρέσου αποφασίστηκε να φέρουν οπλισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.