ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η ΕΕ εγγυήθηκε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας αλλά πώς; – Η Ρωσία αναπτύσσει επιθετικούς σχηματισμούς

Η ΕΕ εγγυήθηκε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας αλλά πώς; – Η Ρωσία αναπτύσσει επιθετικούς σχηματισμούς

Σε επικίνδυνα νερά οδηγείται η ΕΕ, μετά τη σημερινή δήλωση ότι «παρέχει την ακλόνητη υποστήριξή της προς την Ουκρανία και την εδαφικής της ακεραιότητα», τη στιγμή που το Κίεβο έχει ανοίξει τα αεροδρόμιά του στο ΝΑΤΟ και τα αμερικανικά μεταφορικά αεροσκάφη προσγειώνονται το ένα μετά το άλλο.

https://twitter.com/q_823true/status/1379075700209029122

Τη Δευτέρα, ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, και φιλότουρκος Josep Borrell, δήλωσε ότι «παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τη ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα γύρω από την Ουκρανία».

https://twitter.com/sibomanaxyz987/status/1379089135152078854

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba, υποσχέθηκε επίσης την «ακλόνητη υποστήριξη της ΕΕ στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» βάζοντας την ΕΕ στο κάδρο της «σύγκρουσης» με την Ρωσία.

Το ζήτημα είναι ποια είναι τα «εργαλεία» της ΕΕ για να «εγγυηθεί» την ασφάλεια της Ουκρανίας, χωρίς όπλα και στρατό. Και γιατί να εγγυηθεί μόνο «την ασφάλεια της Ουκρανίας», δηλαδή του καθεστώτος του Κιέβου και όχι των ρωσόφωνων πληθυσμών της χώρας που αποτελούν σχεδόν το 50% των πολιτών της που διώκονται από το 2014, μετά το πραξικόπημα που ανέτρεψε τη νόμιμη κυβέρνηση του Κιέβου.

Την ίδια ώρα συνεχείς είναι οι πτήσεις αμερικανικών μεταφορικών αεροσκαφών προς την Ουκρανία. Η αμερικανική Αεροπορία έχει κινητοποιήσει τα C-17 Clobemaster για να μεταφέρει συνεχώς όπλα και συστήματα στις ουκρανικές δυνάμεις αλλά και στις ειδικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ που ήδη βρίσκονται στο έδαφος.

Από την πλευρά της η Ρωσία συνεχίζει χωρίς διακοπή την στρατιωτική της κινητοποίηση με τουλάχιστον τρεις αερομεταφερόμενες Ταξιαρχίες: Την 74η, την 76η και την 104η, όλες επιθετικοί σχηματισμοί με στόχο την πραγματοποίηση αεροκίνητων επιχειρήσεων.

https://twitter.com/Eire_QC/status/1379053462424584195

https://twitter.com/skywatcherintel/status/1379072635779305472

Σε άλλο βίντεο φαίνεται πως το ρωσικό οπλοστάσιο ενισχύεται με βαριά όπλα όπως ο εκτοξευτής TOS-1 που εξαπολύει ρουκέτες με θερμοβαρικές κεφαλές.


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.