ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στο «μέτωπο» ο Ζελένσκι – Έτοιμος να τραβήξει το σκοινί (βίντεο)

Στο «μέτωπο» ο Ζελένσκι – Έτοιμος να τραβήξει το σκοινί (βίντεο)

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επισκέφτηκε το μέτωπο, θέλοντας να στηρίξει τους Ουκρανούς στρατιώτες και ενώ η κατάσταση είναι τεταμένη.

Το Κίεβο ισχυρίζεται δημόσια πως ο Ρώσος Πρόεδρος έχει δημιουργήσει αυτό το κλίμα, επειδή έχει χαμηλή δημοτικότητα, κινδυνεύοντας να ζήσει εικόνες αντίστοιχες με την Γεωργία το 2008, δηλαδή χειρότερες από την Κριμαία.

Την ίδια ώρα, ανώτατος αξιωματούχος του Κρεμλίνου δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ρωσία θα μπορούσε υπό συγκεκριμένες συνθήκες να χρειαστεί να υπερασπιστεί τους πολίτες της στην ανατολική Ουκρανία και ότι μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική σύρραξη θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους της Ουκρανίας ως χώρα.

Αυτό μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS, το οποίο επικαλείται το Reuters, την ώρα που η βία έχει αυξηθεί μεταξύ των φιλοναζιστικών κυβερνητικών δυνάμεων του Κιέβου και Ρώσων και ρωσόφιλων αυτονομιστών στην ανατολική περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας.

«Υποστηρίζω την εκτίμηση ότι… η έναρξη της στρατιωτικής δράσης – αυτό θα ήταν η αρχή του τέλους της Ουκρανίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας και νυν υπεύθυνος ρωσικής επιρροής στην Κριμαία, Ντμίτρι Κόζακ.

Η Γέφυρα της Κριμαίας προστατεύεται αξιόπιστα παντού από πιθανές απειλές, δήλωσε, εν τω μεταξύ, την Πέμπτη ο αρχηγός της Ρωσικής Εθνικής Φρουράς, Βίκτορ Ζολότοφ.

«Οι εγκαταστάσεις του Πορθμού του Κερτς προστατεύονται σήμερα στο έδαφος, από αέρος και από θάλασσα στην επιφάνεια αλλά και κάτω από αυτή», σημείωσε, δείχνοντας πως η «Αρκούδα» βρίσκεται σε επιφυλακή για ό,τι προκύψει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ρεπορτάζ αναφέρουν πως οι Ρώσοι μεταφέρουν S-400 στην Κριμαία μαζί με άλλα συστήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.