ΥΠΕΞ Ρωσίας: «H ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα φέρει αύξηση της έντασης στο Ντονμπάς»

ΥΠΕΞ Ρωσίας: «H ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα φέρει αύξηση της έντασης στο Ντονμπάς»

Η Μαρία Ζαχάροβα εμφανίστηκε αρνητική στο ενδεχόμενο εισόδου της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, καθώς κάτι τέτοιο θα επιφέρει νέα ένταση στο Ντονμπάς.

Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλη κλιμάκωση στις αποσπασμένες δημοκρατίες στα νοτιοανατολικά της χώρας και να έχει αμετάκλητη επίδραση στην ουκρανική πολιτεία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, την Παρασκευή.

«Η ενδεχόμενη ένταξη στη συμμαχία δεν θα φέρει ειρήνη στην Ουκρανία, αντίθετα, θα οδηγήσει σε κλιμάκωση μεγάλης έντασης στα νοτιοανατολικά και μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμες συνέπειες για την ουκρανική πολιτεία» δήλωσε η Ζαχάροβα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Ψευδαίσθηση ότι η σύγκρουση ου Ντονμπάς μπορεί να επιλυθεί στρατιωτικά

Καθώς το Κίεβο έχει την ψευδαίσθηση ότι η σύγκρουση στο Ντονμπάς μπορεί να επιλυθεί στρατιωτικά, συνεχίζει να φέρνει δυνάμεις και εξοπλισμό στη γραμμή επαφής, καθώς επίσης και να υψώνει τους τόνους σχετικά με την υποτιθέμενη ρωσική απειλή, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου.

«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στο Ντονμπάς. Δυστυχώς, παραμένει δύσκολο και υπάρχει μια τάση για περαιτέρω κλιμάκωση. Αυτό συμβαίνει λόγω της πολεμικής προσέγγισης του Κιέβου, εξακολουθεί να έχει την ψευδαίσθηση ότι η σύγκρουση στα νοτιοανατολικά της χώρας μπορεί να επιλυθεί με χρήση δύναμης» είπε η Ζαχάροβα.

«Ουκρανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης συνεχίζουν την υστερία για την υποτιθέμενη ρωσική απειλή και τα φερόμενα σχέδια της Μόσχας να επιτεθούν στην Ουκρανία σχεδόν αύριο. Αυτό συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό μετά από πρόταση των δυτικών κηδεμόνων του Κιέβου» πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Ο Ντμίτρι Κόζακ, αναπληρωτής επικεφαλής Προσωπικού του Κρεμλίνου, διεμήνυσε χθες πως η Μόσχα δεν έχει καμία πρόθεση να παραβιάσει την κυριαρχία της Ουκρανίας ή να καταλάβει οποιεσδήποτε περιοχές, απλώς ενδιαφέρεται να υπάρχει σταθερότητα στη γειτονική χώρα.

Ταυτόχρονα, ο κ. Κόζακ διαβεβαίωσε πως η Μόσχα μπορεί να υπερασπιστεί τους κατοίκους των δημοκρατιών του Ντονμπάς, εάν προκύψει ανάγκη.

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται κλιμάκωση της έντασης στο Ντονμπάς, με τον επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR) Ντένις Πουσίλιν να επιβεβαιώνει την αύξηση του αριθμού των επιθέσεων από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας, χωρίς μάλιστα να αποκλείει το ενδεχόμενο επίθεσης πλήρους κλίμακας από το Κίεβο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ είναι ο μόνος τρόπος για να μπει ένα τέλος στη σύγκρουση, με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ να του απαντά πως αυτή η κίνηση μόνο θα επιδεινώσει την κατάσταση και θα οξύνει τα προβλήματα του ουκρανικού λαού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.