ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ροχανί για πυρηνικό πρόγραμμα: «Οι δηλώσεις Ζαρίφ διέρρευσαν για να προκαλέσουν διχόνοια»

Ροχανί για πυρηνικό πρόγραμμα: «Οι δηλώσεις Ζαρίφ διέρρευσαν για να προκαλέσουν διχόνοια»

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί εκτίμησε σήμερα ότι η διαρροή συνομιλίας του υπουργού Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ είχε στόχο να προκαλέσει “διχόνοια” στην Τεχεράνη την ώρα που διεξάγονται στη Βιένη οι διαπραγματεύσεις για την αναβίωση της διεθνούς συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις του Ζαρίφ, ο οποίος επέκρινε τη μεγάλη επιρροή του ιρανικού στρατού στη διπλωματία, δόθηκαν στη δημοσιότητα την περίοδο που το Ιράν και οι μεγάλες δυνάμεις διεξάγουν συνομιλίες στη Βιένη με στόχο οι ΗΠΑ να επιστρέψουν στη συμφωνία του 2015, την οποία εγκατέλειψαν υπό την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, και να πείσουν την Τεχεράνη να συμμορφωθεί στις δεσμεύσεις της βάσει αυτής.

“Η κλοπή ενός εγγράφου, μιας ηχογράφησης, είναι κάτι που θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας. Γιατί αυτή τη στιγμή; Κατά τη γνώμη μου η ηχογράφηση αυτή (…) θα μπορούσε να έχει δημοσιευθεί και πριν μία εβδομάδα”, δήλωσε ο Ροχανί στη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού του συμβουλίου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.

Όμως η διαρροή των δηλώσεων του Ζαρίφ έγινε “ακριβώς τη στιγμή που οι συνομιλίες της Βιένης βρίσκονταν στο απόγειο της επιτυχίας τους, με τρόπο ώστε να προκληθεί διχόνοια στο εσωτερικό” του Ιράν, κατήγγειλε ο Ιρανός πρόεδρος.

“Δεν μπορούμε να άρουμε τις κυρώσεις παρά μόνο αν είμαστε ενωμένοι”, τόνισε.

Εκπρόσωποι των χωρών που παραμένουν δεσμευμένες στη συμφωνία του 2015 (Ιράν, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία) συναντήθηκαν χθες Τρίτη στην πρωτεύουσα της Αυστρίας και συμφώνησαν “να επιταχύνουν τη διαδικασία”, σύμφωνα με την Τεχεράνη, για τη διάσωση της διεθνούς συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.