Παλαιστίνη: Ένας 16χρονος σκοτώθηκε από πυρά του ισραηλινού στρατού στην Δυτική Όχθη (βίντεο)

Παλαιστίνη: Ένας 16χρονος σκοτώθηκε από πυρά του ισραηλινού στρατού στην Δυτική Όχθη (βίντεο)

Ένας Παλαιστίνιος έφηβος σκοτώθηκε χθες βράδυ από πραγματικά πυρά του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη βόρεια κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφερε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο 16χρονος Σαϊντ Γιούσεφ Μουχάμαντ Ουντέχ «πέθανε από σοβαρούς τραυματισμούς που προκλήθηκαν από πραγματικά πυρά» που έριξε ο ισραηλινός στρατός στην πόλη Όλντα, κοντά στην Ναμπλούς, τόνισε το παλαιστινιακό υπουργείο.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος επιβεβαίωσε ότι ανέσυρε το πτώμα του νεαρού άνδρα, συμπληρώνοντας ότι ένας ακόμη νεαρός, που τραυματίστηκε από πυρά που δέχθηκε στην πλάτη, νοσηλεύεται.

Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ο ισραηλινός στρατός τόνισε ότι βόμβες μολότοφ πετάχτηκαν εναντίον στρατιωτών «κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης ρουτίνας» νότια της Ναμπλούς.

«Οι στρατιώτες ενήργησαν για να σταματήσουν τους υπόπτους ανοίγοντας πυρ προς την κατεύθυνση τους», δήλωσε ο στρατός στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι κανένας στρατιώτης δεν τραυματίστηκε και ότι πως διεξαχθεί έρευνα για το περιστατικό.

Ο IDF (ισραηλινός στρατός) έχει εξαπολύσει ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό στη βόρεια Δυτική Όχθη καταζητώντας έναν Παλαιστίνιο που πυροβόλησε Ισραηλινούς την Κυριακή, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας έναν ακόμη.

Ο φερόμενος δράστης διέφυγε αφού πυροβόλησε σε ένα σταθμό λεωφορείων στη διασταύρωση Ταπουάχ, νότια της Ναμπλούς.

Ο στρατός είπε ότι βρήκε το όχημα που επέβαινε και συνέλαβε «έναν αριθμό υπόπτων», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι μαίνονται συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των περασμένων νυχτών μεταξύ Παλαιστίνιων και Ισραηλινών στρατιωτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε τη Δυτική Όχθη, ένα παλαιστινιακό έδαφος, από το 1967. Περίπου 2,8 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι ζουν σε αυτήν την περιοχή, όπως και περίπου 475.000 Ισραηλινοί που ζουν σε οικισμούς που θεωρούνται παράνομοι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.