Αναφορές της Δύσης πως το Ιράν έστειλε μυστικά στη Ρωσία 100 εκατ. σφαίρες και 300 χιλιάδες βλήματα πυροβολικού

«Η Ρωσία συνεχίζει να χρησιμοποιεί το Ιράν ως πίσω βάση» δηλώνει «πηγή» στο Sky News

Αναφορές της Δύσης πως το Ιράν έστειλε μυστικά στη Ρωσία 100 εκατ. σφαίρες και 300 χιλιάδες βλήματα πυροβολικού

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που πραγματοποίησε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News το «Ιράν μπόρεσε να προμηθεύσει μυστικά τη Ρωσία με μια μεγάλη παρτίδα πυρομαχικών».

Σύμφωνα με την έρευνα του τηλεοπτικού δικτύου, η παρτίδα αυτή η οποία περιλάμβανε 100 εκατομμύρια σφαίρες και 300 χιλιάδες βλήματα πυροβολικού, εστάλη μυστικά μέσω Κασπίας Θαλάσσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των δημοσιογράφων του Sky News τον Ιανουάριο από ιρανικά λιμάνια απέπλευσαν δύο εμπορικά πλοία με προορισμό το Αστραχάν της Ρωσίας: το «Μούσα Τζαμίλ» και το «Μπεγκέι», που μετέφεραν 200 κοντέινερ με πολεμοφόδια.

Πηγή στις μυστικές υπηρεσίες δήλωσε στο Sky News ότι και τα δύο πλοία ήταν υπό ρωσική σημαία.

Το φορτίο κατά την άποψη της εν λόγω πηγής, περιλάμβανε πυρομαχικά για εκτοξευτές ρουκετών, όλμους και πολυβόλα, καθώς και κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Για την μεταφορά του φορτίου σύμφωνα με την πηγή η Μόσχα πλήρωσε μετρητοίς.

«Η Ρωσία συνεχίζει να χρησιμοποιεί το Ιράν ως πίσω βάση», δήλωσε η πηγή ασφαλείας, περιγράφοντας τους στενούς στρατιωτικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.