ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτές οι φυλακές στη Βραζιλία έχουν βρει τον πιο παράξενο τρόπο τον σωφρονισμό των κρατούμενων

Εάν η φυλάκιση έχει ως σκοπό τη μεταμέλεια και τον σωφρονισμό των κρατούμενων, τότε στη Βραζιλία έχουν βρει τον κατάλληλο τρόπο

Αυτές οι φυλακές στη Βραζιλία έχουν βρει τον πιο παράξενο τρόπο τον σωφρονισμό των κρατούμενων

Στους κρατούμενους σε μια μικρή φυλακή στην πολιτεία Minas Gerais της Βραζιλίας προσφέρεται η ευκαιρία να μειώσουν τις ποινές φυλάκισής τους με αντάλλαγμα την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κάνοντας πετάλι σε ποδήλατα γυμναστικής.

Για κάθε τρεις οκτάωρες βάρδιες που κάνουν πετάλι στο ποδήλατο, γλιτώνουν μια μέρα από τις ποινές τους.

Αποτελεί μέρος ενός έργου που ξεκίνησε πρόσφατα στη Βραζιλία, το οποίο στοχεύει στην αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού στις φυλακές και στη διατήρηση των κρατουμένων μακριά από το έγκλημα.

Αποτέλεσμα; Οι εννέα στους δέκα τρόφιμους στο πρόγραμμα ποδηλάτων των φυλακών της Βραζιλίας περνούν περίπου τρεις ώρες την ημέρα παράγοντας ηλεκτρική ενέργεια.

Ο πληθυσμός των φυλακών της Βραζιλίας αναμένεται να εκτιναχθεί σε 850.000 τα επόμενα χρόνια και οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι περισσότερο από το 80% των αποφυλακισμένων συνεχίζουν να διαπράττουν περισσότερα εγκλήματα. «Οτιδήποτε εμπλέκει τους κρατούμενους, που τους δίνει κάποιο είδος δραστηριότητας ή τους δίνει μια ευκαιρία για εκπαίδευση, θα αυξήσει την πιθανότητα να επανακοινωνικοποιηθούν», λέει η Ana Paula Diniz de Mello Moreira, συντονίστρια στη Μπραζίλια ενός προεδρικού προγράμματος καταπολέμηση βασανιστηρίων, μια δουλειά που συχνά περιλαμβάνει έρευνα σε φυλακές. «Είναι πολύ απίθανο να ξαναμπούν νόμιμα στην κοινωνία αν δεν έχουν εναλλακτικές λύσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ήδη, από τους πρώτους μήνες του, το πρόγραμμα έχει αποδειχθεί τόσο δημοφιλές που οι φύλακες ανέφεραν άλμα στην καλή συμπεριφορά, γεγονός που οδηγεί τους υποψηφίους στην κορυφή της λίστας αναμονής. «Προσπαθούμε να τους δώσουμε την ευκαιρία να είναι ενεργοί, να μάθουν κάτι ή να κάνουν κάποια δουλειά», λέει ο διευθυντής της φυλακής Gilson Rafael Silva. «Θέλουμε να δοκιμάσουμε κάτι, γιατί όλοι γνωρίζουν ότι το τρέχον σύστημα δεν λειτουργεί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.