Δημοσκόπηση: Οι κάτοικοι της Χερσώνας συμφωνούν να γίνουν μέρος της Ρωσίας

Η πλειοψηφία των κατοίκων της Χερσώνας συμφωνεί να γίνει μέρος της Ρωσίας 

Δημοσκόπηση: Οι κάτοικοι της Χερσώνας συμφωνούν να γίνουν μέρος της Ρωσίας

Τα στοιχεία της δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή δείχνουν την επιθυμία των κατοίκων της περιοχής της Χερσώνας να γίνουν μέρος της Ρωσίας, δήλωσε ο επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής Βλαντιμίρ Σάλντο στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24.

«Με βάση τις απαντήσεις των κατοίκων της περιοχής βλέπουμε ότι η πλειονότητα τείνει να είναι μέρος της Ρωσίας και να αποκαλούνται, όπως ήταν αρχικά, ξεκινώντας από το διάταγμα της Αικατερίνης Β‘», είπε.

Ο Β.Σάλντο σημείωσε ότι τώρα γίνονται διαβουλεύσεις με δικηγόρους και εκπροσώπους των ρωσικών αρχών σχετικά με το δημοψήφισμα.

“Όλα θα γίνουν σε μια απολύτως σωστή νομική οργανωτική μορφή. Δεν θα πούμε την ώρα, αλλά προετοιμαζόμαστε για αυτή την εκδήλωση”, κατέληξε ο επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής του Β.Σάλντο Κιρίλ Στρεμούσοφ ανέφερε ότι φέτος σχεδιάζεται να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την είσοδο της Χερσώνας στη Ρωσία, «η απόφαση για αυτό το θέμα έχει ληφθεί».

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν είναι αυτή η πρώτη προτεραιότητα για την ηγεσία της περιοχής τώρα.

Ο Στρεμούσοφ εξήγησε ότι οι αρχές εργάζονται πρωτίστως για να βελτιώσουν την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της περιοχής, από την οποία εξαρτάται η ευημερία και η ποιότητα ζωής του πληθυσμού.

Ο ρωσικός Στρατός ανέλαβε τον έλεγχο της περιοχής της Χερσώνας και του τμήματος Αζόφ της περιοχής Ζαπορόζιε στη νότια Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αρχές και των δύο περιοχών ανακοίνωσαν σχέδια να γίνουν μέρος της Ρωσίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.