ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δολοφονήθηκε το 1998 και αποκάλυψε τον δράστη 25 χρόνια μετά – Έστειλε γράμμα από τον… τάφο

Η απίστευτη ιστορία που ξεκίνησε το 1998 με μια δολοφονία και έκλεισε πριν από λίγες μέρες!

Δολοφονήθηκε το 1998 και αποκάλυψε τον δράστη 25 χρόνια μετά – Έστειλε γράμμα από τον… τάφο

Η Julie Jensen φαινόταν να τα έχει όλα: έναν σύζυγο, τον Mark, με τον οποίο ήταν παντρεμένη για 14 χρόνια, δύο γιους και ένα ωραίο σπίτι. Το 1998 ο Mark είπε στην αστυνομία ότι βρήκε τη Julie νεκρή.

Η αστυνομία το χαρακτήρισε αυτοκτονία, αλλά ο εισαγγελέας Bob Jambois είπε “Δεν φαινόταν σωστό”. Ο Mark αργότερα καταδικάστηκε για φόνο, εν μέρει χάρη σε ένα γράμμα που έγραψε η Julie που το προϊδεάζει.

Χρειάστηκαν σχεδόν 25 χρόνια, δύο δίκες και ένα γράμμα πέρα από τον τάφο, αλλά οι εισαγγελείς είπαν ότι απέδωσαν δικαιοσύνη στην Julie Jensen, σύμφωνα με το ABC News.

Η 40χρονη μητέρα δύο παιδιών βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της στις 3 Δεκεμβρίου 1998 από τον σύζυγό της Mark Jensen. Οι τοξικολογικές εξετάσεις τελικά διαπίστωσαν ότι είχε αιθυλενογλυκόλη, το κύριο συστατικό του αντιψυκτικού στο σώμα της.

Οι ερευνητές θα ανακάλυπταν την επόμενη μέρα του θανάτου της ότι η Julie Jensen έδωσε στους γείτονές της μια επιστολή που περιελάμβανε λεπτομερώς τις υποψίες της εναντίον του συζύγου της και περιλάμβανε ενοχοποιητικές λεπτομέρειες για να στηρίξει τους ισχυρισμούς της.

Ο Mark Jensen καταδικάστηκε για τη δολοφονία της μια δεκαετία αργότερα, με αυτή την επιστολή ως βασικό αποδεικτικό στοιχείο στη δίκη, αφού η αστυνομία την έλαβε από τους γείτονες του Jensen.

“Το θεώρησα ως την τελευταία διαθήκη της Julie. Ένιωσα ότι αυτό ήταν”, είπε στο “20/20” το 2008, ο πρώην εισαγγελέας της κομητείας Κενόσα, Bob Jambois, ο οποίος επιβλέπει τη δίωξη αυτής της υπόθεσης για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Ένα δευτεροβάθμιο δικαστήριο ανέτρεψε την καταδίκη το 2011 με τη δήλωση ότι η επιστολή δεν έπρεπε να γίνει δεκτή στη δίκη, επειδή παραβίαζε τα δικαιώματα της Έκτης Τροποποίησης του Jensen να αντιμετωπίσει τους μάρτυρες εναντίον του.

Οι εισαγγελείς δίκασαν ξανά τον Jensen τον Ιανουάριο του 2023 χωρίς την επιστολή, εστιάζοντας σε άλλα στοιχεία που είπαν ότι απέδειξαν την ενοχή του, συμπεριλαμβανομένων των αναζητήσεων στο Διαδίκτυο που έκανε στον υπολογιστή του. Καταδικάστηκε από ένορκο μετά από μια ημέρα διαβουλεύσεων την 1η Φεβρουαρίου 2023.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.