Σημειώστε μια ημερομηνία: Μάρτιος 2027...

Δραματικές εικόνες στη Γάζα: Οι γιατροί χρησιμοποιούν ακόμα και τους φακούς των κινητών τους για να χειρουργήσουν

«Με τα κρεβάτια της ΜΕΘ και τα αποθέματα καυσίμων να έχουν εξαντληθεί, δεν μπορούμε να σώσουμε περισσότερες ζωές»

Δραματικές εικόνες στη Γάζα: Οι γιατροί χρησιμοποιούν ακόμα και τους φακούς των κινητών τους για να χειρουργήσουν

Δραματική είναι η κατάσταση στη Γάζα καθώς βίντεο που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας δείχνουν ότι οι γιατροί έχουν αναγκαστεί να εκτελούν ιατρικές διαδικασίες χρησιμοποιώντας τους φακούς των κινητών τους τηλεφώνων.

Η έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος όχι μόνο διαταράσσει τη δυνατότητα τροφοδοσίας του βασικού ιατρικού εξοπλισμού, αλλά αφήνει επίσης τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης στο σκοτάδι, επιτείνοντας τις ήδη συντριπτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ιατρικό προσωπικό.

@

♬ –

Ο Διευθυντής Έκτακτης Ανάγκης ενός από τα νοσοκομεία της Γάζας, ο Δρ Μοχάμαντ Καντίλ, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την επιδείνωση της κατάστασης. Με τα κρεβάτια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε κρίσιμη ανεπάρκεια και τα αποθέματα καυσίμων να μειώνονται, οι ιατρικές ομάδες δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να παρέχουν σωτήρια φροντίδα. Η οδυνηρή δήλωση του Δρ. Μοχάμαντ Καντίλ αποτυπώνει τη σπαρακτική πραγματικότητα: «Με τα κρεβάτια της ΜΕΘ και τα αποθέματα καυσίμων να έχουν εξαντληθεί, δεν μπορούμε να σώσουμε περισσότερες ζωές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.