Δυτική Όχθη: Παλαιστίνιος σκοτώθηκε αφού επιτέθηκε σε στρατιώτη σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό

Η ανακοίνωση του στρατού

Δυτική Όχθη: Παλαιστίνιος σκοτώθηκε αφού επιτέθηκε σε στρατιώτη σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε τη νύκτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης αφού επιτέθηκε με σφυρί εναντίον Ισραηλινού στρατιώτη, ανακοίνωσε ο στρατός.

«Στη διάρκεια επιχείρησης ρουτίνας κοντά στην πόλη Μπαϊτίν ένας ύποπτος επιτέθηκε σε έναν στρατιώτη με ένα σφυρί, τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο. Ο στρατιώτης απάντησε με σφαίρες και εξουδετέρωσε τον ύποπτο», επεσήμανε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού διευκρίνισε ότι ο Παλαιστίνιος σκοτώθηκε.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για «έναν πολίτη που σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό κατοχής», χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις για την ταυτότητά του.

Χθες Τετάρτη ένας 21χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στη διάρκεια επιδρομής του ισραηλινού στρατού στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης. Ο Ισλαμικός Τζιχάντ ανακοίνωσε ότι ο νεαρός ήταν μέλος του.

Έπειτα από μια σειρά αντιισραηλινών επιθέσεων από τον Μάρτιο ως και τον Μάιο, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 19 άνθρωποι, ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε την επιχείρηση «Σπάστε το κύμα» και αύξησε τις επιχειρήσεις του στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, κυρίως στη Ναμπλούς και την Τζενίν όπου δραστηριοποιούνται πολλές ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη διάρκεια των επιχειρήσεων αυτών, που έχουν στόχο τη σύλληψη υπόπτων, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ξεσπούν συχνά επεισόδια με τους κατοίκους, με αποτέλεσμα να έχουν σκοτωθεί δεκάδες Παλαιστίνιοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.