Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την συμπάθειά του προς το Μπακού

Στόχος επίθεσης «εξτρεμιστικής θρησκευτικής ομάδας» έγινε η Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στο Λονδίνο.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν ανέφερε ότι μια ομάδα ατόμων εισέβαλε στο κτήριο της Πρεσβείας στο Λονδίνο, προχώρησε σε βανδαλισμούς, κρέμασε σημαίες θρησκευτικού συμβολισμού στο μπαλκόνι και φώναξε εξτρεμιστικά συνθήματα.

Με επέμβαση της αστυνομίας, προσήχθησαν τα μέλη της ομάδας, ενώ δεν τραυματίστηκε κανείς από τους εργαζόμενους της πρεσβείας.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν εξέδωσε επείγουσα δήλωση καταδικάζοντας την κατάληψη της διπλωματικής αποστολής.

«Η κατάληψη της πρεσβείας και η απειλή που διατρέχουν οι διπλωμάτες του Αζερμπαϊτζάν αποτελούν κατάφωρη παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι μέσω της διπλωματικής οδού τέθηκε υπόψιν των αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου ειδοποίηση σχετικά με την ασφάλεια των διπλωματών και των διπλωματικών κτιρίων, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου τηλεφώνησε στον ομόλογό του του Αζερμπαϊτζάν Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ για να εκφράσει τη «συμπάθεια» του για την επίθεση στην Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στο Λονδίνο.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρθηκε ότι ο υπουργός Τσαβούσογλου τόνισε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να προσφέρει κάθε απαραίτητη υποστήριξη στις αρχές του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σιιτική πολιτοφυλακή “Huseynyun” που υποστηρίζεται από το Ιράν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στο Λονδίνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέλη της ομάδας αναφέρονται στις διώξεις από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν των σιιτών μουσουλμάνων στη χώρα.