ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Θεατρίνος, πολιτικός απατεώνας και πατριδοκάπηλος» ο Φελόπουλος; Πέφτω από τα σύννεφα!

Επείγουσα προειδοποίηση προς τα ελληνικά πλοία που κινούνται στην Ερυθρά Θάλασσα μετά τις επιθέσεις των Χούθι

Τους συστήνεται να πραγματοποιούν κατά το δυνατό νυχτερινό διάπλου

Επείγουσα προειδοποίηση προς τα ελληνικά πλοία που κινούνται στην Ερυθρά Θάλασσα μετά τις επιθέσεις των Χούθι

Η Διεύθυνση Ποντοπόρου Ναυτιλίας του Λιμενικού Σώματος προχώρησε σήμερα, Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, σε επείγουσα ειδοποίηση προς τα πλοία υπό ελληνική σημαία ή ελληνικών συμφερόντων που κινούνται στη νότια Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, προτρέποντας  τα να αποφεύγουν τα ύδατα της Υεμένης.

Το επείγον αυτό σήμα που εξέδωσε η υπηρεσία έρχεται σε συνέχεια της κλιμάκωσης των  επιθετικών ενεργειών από αντάρτες Χούθι κατά εμπορικών πλοίων στην περιοχή. Στο σήμα της, το οποίο κοινοποίησε στα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, η αρμόδια διεύθυνση του Λιμενικού συστήνει στα πλοία να πραγματοποιούν κατά το δυνατό νυχτερινό διάπλου της νότιας Ερυθράς Θάλασσας και του στενού Μπαμπ ελ Μαντέμπ.

Νωρίτερα σήμερα, την επομένη της συγκρότησης από την Ουάσινγκτον πολυεθνικής δύναμης προστασίας της ναυσιπλοΐας, υψηλόβαθμο στέλεχος των ανταρτών Χούθι δήλωσε ότι «οποιαδήποτε χώρα» ενεργήσει εναντίον τους, θα δει τα πλοία της να γίνονται «στόχοι» στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Κάθε χώρα που δρα εναντίον μας θα δει τα πλοία της να γίνονται στόχοι μας στην Ερυθρά Θάλασσα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μοχάμεντ Άλι αλ-Χούθι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστότοπο Αλ-Άλαμ, το αραβόφωνο δίκτυο της επίσημης τηλεόρασης στο Ιράν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Χούθι λένε ότι θα υποχωρήσουν, μόνο όταν το Ισραήλ επιτρέψει την είσοδο τροφίμων και φαρμάκων στη Γάζα. Άλλωστε, τα χτυπήματά τους θα μπορούσαν να έχουν ως στόχο να προκαλέσουν «οικονομικό πόνο» στους συμμάχους του Ισραήλ, αναγκάζοντάς τους να πιέσουν στο να σταματήσει τους βομβαρδισμούς του παλαιστινιακού θύλακα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.