ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Επεισόδια μετά τις εκλογές στην Τουρκία: Ένας νεκρός και 4 τραυματίες – Επέστρεψε ο εκλεγμένος δήμαρχος (βίντεο)

Πλάνα έδειξαν διαδηλωτές στην επαρχία Μπάτμαν να πετάνε κροτίδες εναντίον αστυνομικών

Επεισόδια μετά τις εκλογές στην Τουρκία: Ένας νεκρός και 4 τραυματίες – Επέστρεψε ο εκλεγμένος δήμαρχος (βίντεο)

Σε επεισόδια μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του νεοεκλεγέντος δημάρχου του κυβερνώντος κόμματος σε μια κυρίως κουρδική πόλη στην νοτιοανατολική Τουρκία, σκοτώθηκε ο αδελφός υποψηφίου της αντιπολίτευσης και τραυματίστηκαν άλλοι τέσσερις άνθρωποι.

Υποστηρικτές του κόμματος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν AK (AKP) συγκρούστηκαν με υποστηρικτές του αντιπολιτευόμενου κόμματος DEVA στον τομέα Περβάρι της Σιίρτ χθες, Τρίτη, το βράδυ, μετά τις δημοτικές εκλογές της Κυριακής στις οποίες η αντιπολίτευση είχε καλές επιδόσεις σε όλη την Τουρκία.

Στην Περβάρι, ο υποψήφιος δήμαρχος του AKP κέρδισε με ποσοστό 52% των ψήφων, ενώ ο υποψήφιος του DEVA ήρθε δεύτερος με ποσοστό 40%.

Το γραφείο του κυβερνήτη ανέφερε πως πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, ένας από αυτούς υπέκυψε στα τραύματά του. Ο αναπληρωτής πρόεδρος του DEVA Μεχμέτ Εμίν Εκμέν ανακοίνωσε ότι ο άνθρωπος που πέθανε ήταν αδελφός του υποψηφίου του κόμματος.

Το DEVA ήταν ένα από τα έξι κόμματα στη συμμαχία που σχημάτισε η αντιπολίτευση πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2023, όταν ο Ερντογάν εξασφάλισε νέα πενταετή θητεία και η κυβερνητική συμμαχία, κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Η αστυνομία ερευνά το περιστατικό και έξι άνθρωποι έχουν συλληφθεί, ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη της Σιίρτ, προσθέτοντας πως έχει επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας στην Περβάρι μέχρι το πρωί της Πέμπτης για λόγους ασφαλείας.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης αλλού σε επαρχίες στη νοτιοανατολική Τουρκία χθες, Τρίτη, το βράδυ, αφού οι τουρκικές αρχές εμπόδισαν τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο από το φιλοκουρδικό κόμμα DEM να αναλάβει τα καθήκοντά του στην πόλη Βαν και ανακοίνωσαν επανάληψη των εκλογών στην πόλη Χιλβάν της επαρχίας Σανιλούρφα όπου το AKP έχασε.

Πλάνα έδειξαν διαδηλωτές στην επαρχία Μπάτμαν να πετάνε κροτίδες εναντίον αστυνομικών, που εκτόξευσαν εναντίον τους κανόνια νερού, ενώ δεκάδες μέλη του προσωπικού ασφαλείας αναπτύχθηκαν γύρω από την πόλη Χακάρι, όπου επίσης πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπό το βάρος των βίαιων επεισοδίων στην πόλη Βαν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναγκάστηκε να υποκύψει στις πιέσεις. Η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή της Τουρκίας έκανε αποδεκτή την Τετάρτη την ένσταση του φιλοκουρδικού DEM και αναγνωρίζει τον υποψήφιο Αμπντουλάχ Ζεϊντάν ως δήμαρχο της πόλης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.