ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Επιμένουν οι ΗΠΑ: Ανακοινώνουν νέα στρατιωτική βοήθεια «μαμούθ» ύψους 1 δισ.$ στο καθεστώς του Κιέβου

Νέες ρουκέτες για HIMARS αντιαεροπορικά NASAMS και Μ113

Επιμένουν οι ΗΠΑ: Ανακοινώνουν  νέα στρατιωτική βοήθεια «μαμούθ» ύψους 1 δισ.$ στο καθεστώς του Κιέβου

Συνεχίζουν οι ΗΠΑ να τροφοδοτών την σύγκρουση στην Ουκρανία με νέα μεγάλη στρατιωτική βοήθεια η οποία θα φτάσει στο 1 δισ.$ για το καθεστώς του Κιέβου.

Το επόμενο πακέτο βοήθειας ασφαλείας της κυβέρνησης Μπάιντεν για την Ουκρανία αναμένεται να είναι 1 δισ.$, ένα από τα μεγαλύτερα μέχρι στιγμής και περιλαμβάνει πυρομαχικά για όπλα μεγάλης εμβέλειας και τεθωρακισμένα οχήματα ανέφεραν στο Reuters τρεις πηγές που ενημερώθηκαν για το θέμα. την Παρασκευή.

Το πακέτο αναμένεται να ανακοινωθεί από τη Δευτέρα και προστίθεται στα  περίπου 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν δώσει οι ΗΠΑ  στο Κίεβο από την έναρξη της επιτήρησης  της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου.

Οι αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσαν ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν είχε ακόμη υπογράψει το επόμενο πακέτο όπλων. Προειδοποίησαν ότι τα πακέτα όπλων μπορεί να αλλάξουν σε αξία και περιεχόμενο πριν υπογραφούν.

Ωστόσο, εάν υπογραφεί στην τρέχουσα μορφή του, θα αποτιμηθεί σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια και θα περιλαμβάνει πυρομαχικά για HIMARS, πυρομαχικά συστήματος πυραύλων εδάφους-αέρος NASAMS και έως και 50 θωρακισμένα M113.

Την περασμένη Δευτέρα, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ένα ξεχωριστό πακέτο βοήθειας ασφαλείας για την Ουκρανία αξίας έως και 550 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων πυρομαχικών για συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS).

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει το πακέτο.

Το νέο πακέτο θα χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο της Προεδρικής Αρχής Απόσυρσης (PDA), στην οποία ο πρόεδρος μπορεί να εξουσιοδοτήσει τη μεταφορά όπλων σε άλλες χώρες χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου ως απάντηση σε έκτακτη ανάγκη.

Οι HIMARS διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη μονομαχία του πυροβολικού μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς της Ουκρανίας.

Από τότε που τα ρωσικά στρατεύματα ξεχύθηκαν στα σύνορα τον Φεβρουάριο σε αυτό που ο Πούτιν ονόμασε ειδική στρατιωτική επιχείρηση, η σύγκρουση εξελίχθηκε σε έναν πόλεμο φθοράς που διεξήχθη κυρίως στην ανατολική και νότια Ουκρανία.

Η Μόσχα έχει  αποκτήσει τον έλεγχο του κυρίως ρωσόφωνου Ντονμπάς, που αποτελείται από τις επαρχίες Λουχάνσκ και Ντόνετσκ, όπου οι δυνάμεις της κατέλαβαν εδάφη μετά την ενσωμάτωση της Κριμαίας στο νότο το 2014.

Μέχρι στιγμής οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στείλει 16 HIMARS στην Ουκρανία και την 1η Ιουλίου δεσμεύτηκαν να στείλουν δύο Προηγμένα Συστήματα Πυραύλων Εδάφους -Αέρος (NASAMS).

Δεν ήταν σαφές εάν οι εκτοξευτές NASAMS, που κατασκευάστηκαν από κοινού από τη Raytheon Technologies Corp και τη Νορβηγική Kongsberg, βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία, ή εάν τα πυρομαχικά προορίζονταν για εκτοξευτές που δωρήθηκαν από άλλη χώρα.

Το ίδιο ασαφές είναι και αν η βοήθεια αφορά μόνο ρουκέτες για τα HIMARS ή και επιπλέον εκτοξευτές. Παράλληλα είναι άγνωστο εάν οι ρουκέτες αφορούν τις υπάρχουσες μικρού βεληνεκούς ή πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς. Σε αυτή την περίπτωση η ρωσική αντίδραση θα είναι σφοδρή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν δεσμεύσει προηγουμένως 200 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού M113 στην Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/KalamarosLaw/status/1555670978243559425

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.