ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επίθεση από χάκερς δέχθηκαν χιλιάδες διακομιστές σε Ιταλία, Γαλλία, Φινλανδία, ΗΠΑ και Καναδά

Η επίθεση των χάκερ είχε ως στόχο να εκμεταλλευτεί ένα κενό ασφαλείας στο λογισμικό που χρησιμοποιείται στους υπολογιστές

Επίθεση από χάκερς δέχθηκαν χιλιάδες διακομιστές σε Ιταλία, Γαλλία, Φινλανδία, ΗΠΑ και Καναδά

Στόχος κυβερνοεπίθεσης έγιναν χιλιάδες διακομιστές, ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας της Ιταλίας (ACN), προειδοποιώντας τους οργανισμούς να λάβουν μέτρα για την προστασία των συστημάτων τους.

Η επίθεση των χάκερ είχε ως στόχο να εκμεταλλευτεί ένα κενό ασφαλείας στο λογισμικό που χρησιμοποιείται στους υπολογιστές, δήλωσε στο Reuters ο γενικός διευθυντής της ACN Ρομπέρτο Μπαλντόνι, προσθέτοντας ότι ήταν σε μαζική κλίμακα.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, επικαλούμενο την ACN, ανέφερε ότι σέρβερ έχουν δεχτεί επίθεση και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Γαλλία και τη Φινλανδία, αλλά επίσης και στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Δεκάδες ιταλικοί οργανισμοί είναι πιθανό να έχουν επηρεαστεί και πολλοί άλλοι κλήθηκαν να λάβουν μέτρα για να μην «κλειδώσουν» τα συστήματά τους από τους χάκερ που ζητούν λύτρα ώστε να τα αποδεσμεύσουν.

Νωρίτερα σήμερα, πελάτες της Telecom Italia ανέφεραν προβλήματα στο διαδίκτυο ωστόσο δεν πιστεύεται ότι τα δύο ζητήματα σχετίζονται μεταξύ τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.