ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Φιλοπαλαιστιανική διαδήλωση έξω από τα γραφεία της Meta: Καταγγελίες για λογοκρισία

Διαμαρτυρίες για τη συστηματική λογοκρισία περιεχομένου υπέρ της Παλαιστίνης στα κοινωνικά δίκτυα της Meta

Φιλοπαλαιστιανική διαδήλωση έξω από τα γραφεία της Meta: Καταγγελίες για λογοκρισία

Ομάδες προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συγκεντρώθηκαν στα κεντρικά γραφεία της Meta, κατηγορώντας την εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ για συστηματική λογοκρισία του περιεχομένου υπέρ της Παλαιστίνης στα κοινωνικά της δίκτυα, Facebook και Instagram.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι διαδηλωτές απαιτούν μεγαλύτερη διαφάνεια και τέλος στη λογοκρισία των φιλοπαλαιστινιακών φωνών.

Πρόσφατα, 200 εργαζόμενοι της Meta υπέγραψαν επιστολή προς τον Ζούκερμπεργκ, ζητώντας να σταματήσει η λογοκρισία του φιλοπαλαιστινιακού περιεχομένου και να διασφαλιστεί η διαφάνεια.

Αρκετοί από αυτούς κατήγγειλαν επίσης ένα «εχθρικό περιβάλλον» στην εργασία, ειδικά αν πρόκειται για υπαλλήλους που κατάγονται από αραβικές χώρες ή είναι μουσουλμάνοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η διαμαρτυρία αυτή έρχεται σε μια περίοδο όπου η Meta αντιμετωπίζει αυξανόμενες πιέσεις και κριτική για τη διαχείριση του περιεχομένου στα κοινωνικά της δίκτυα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.