ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φλόριντα: 31χρονος χτυπούσε τον σκύλο του με αλυσίδα στη μέση του δρόμου – Τον ακινητοποίησαν περαστικοί

Ο Ριβέρα έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία και ξυλοδαρμό

Φλόριντα: 31χρονος χτυπούσε τον σκύλο του με αλυσίδα στη μέση του δρόμου – Τον ακινητοποίησαν περαστικοί

Καταδικάστηκε ένας άνδρας στην Φλόριντα καθώς πιάστηκε να χτυπάει με αλυσίδα τον σκύλο του, προτού περαστικοί τον σταματήσουν, αφού κάλεσαν την αστυνομία.

Ο Χούλιο Ριβέρα, 31 ετών, είναι αντιμέτωπος με μια σειρά κατηγοριών που, εκτός από την κακοποίηση ζώου, περιλαμβάνουν κακοποίηση παιδιού, ξυλοδαρμό και αντίσταση κατά της Αρχής.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ένα περαστικός, ο Ρέιμον, είδε το βίαιο περιστατικό να εκτυλίσσεται μπροστά του αφού ο σκύλος, που βρισκόταν σε βόλτα με τον ιδιοκτήτη του, «γύρισε το κεφάλι του για να μυρίσει ένα λάστιχο», γεγονός που ώθησε τον ιδιοκτήτη να τραβήξει τον σκύλο και να τον χτυπήσει «στο πρόσωπο με την αλυσίδα».

«Αυτό που είδα χθες ήταν τραγικό», δήλωσε ο Ρέιμον κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον τοπικό σταθμό WESH2 του NBC.

Όταν είδε τι συνέβαινε στην άκρη του δρόμου, αποφάσισε να επέμβει άφησε το αυτοκίνητό του σε ένα κοντινό βενζινάδικο και αντιμετώπισε τον Ριβέρα για τον ξυλοδαρμό του ζώου με μια μεταλλική αλυσίδα.

Η στιγμή που οι περαστικοί σώζουν τον σκύλο

https://twitter.com/CollinRugg/status/1754283624159990223?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1754283624159990223%7Ctwgr%5Eec771be2d526eb98eb1ae8b3ef70b8e7a6a89e70%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Foembed?url=https3A2F2Ftwitter.com2FCollinRugg2Fstatus2F1754283624159990223provider=twitter

«Τότε ήταν που άρχισε να ουρλιάζει [να μαστιγώνει] το σκυλί πολλές φορές», δήλωσε ο Ρέιμον.

Ο Ριβέρα φέρεται να μαστίγωσε τον σκύλο «μέχρι που έσπασε η αλυσίδα». «Μόλις συνέβη αυτό, ο σκύλος πήγε πίσω μου», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον σερίφη, ο ύποπτος στη συνέχεια γρονθοκόπησε τον Ρέιμον στο πρόσωπο και επίσης παρενόχλησε αρκετούς άλλους μάρτυρες που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το βενζινάδικο.

Ο σερίφης δήλωσε ότι αφού ο Ρέιμον δέχτηκε γροθιά, «στη συνέχεια παρενέβη ένας 13χρονος».

«Αυτός (ο Ριβέρα) χτυπάει και προσπαθεί να χτυπήσει τον 13χρονο. Και τότε ένα άλλο ζευγάρι καταφέρνει να πάρει το σκυλί μακριά του και να το βάλει μέσα στο όχημά του. Στη συνέχεια επιτίθεται και σε αυτό το ζευγάρι».

Σε ένα σημείο στο σχετικό βίντεο ο Ρέιμον φαίνεται προφανώς να αρπάζει τον Ριβέρα για να τον εμποδίσει να πάρει τον σκύλο πίσω.

«Αυτός ο άνθρωπος δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει ζώο»

Ένας μάρτυρας που καταγράφεται στην έκθεση της αστυνομίας δήλωσε για τον 31χρονο δράστη: «Αυτός ο άνθρωπος δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει ζώο ή να βρίσκεται κοντά τους».

Ο Ρέιμον δήλωσε ότι μόλις η κατάσταση αποκλιμακώθηκε, ο σκύλος «έτρεχε φοβισμένος».

«Αλλά δεν ξέρω πόσες φορές δέχτηκε αυτά τα χτυπήματα. Ήταν σαν να μην μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι σε αυτό. Απλώς δεχόταν», πρόσθεσε. Ο σκύλος φέρεται να τραυματίστηκε, αλλά θα αναρρώσει

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ριβέρα έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία και ξυλοδαρμό. Την Παρασκευή, κρατούνταν στη φυλακή με εγγύηση 51.000 δολαρίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.