ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Φρίκη στην Αυστρία: 17 ανήλικοι κακοποιούσαν σεξουαλικά μια 12χρονη

Την έρευνα αναμένεται να αναλάβουν οι εισαγγελικές αρχές

Φρίκη στην Αυστρία: 17 ανήλικοι κακοποιούσαν σεξουαλικά μια 12χρονη

Ένα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε στην Αυστρία καθώς 17 έφηβοι φέρονται πως κακοποιούσαν μια 12χρονη και στη συνέχεια κατέγραφαν σε βίντεο ή τραβούσαν φωτογραφίες τις πράξεις τους.

Αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε ότι τα γεγονότα έγιναν σε φτωχή συνοικία νότια της Βιέννης, το διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουνίου του 2023, «στις σκάλες, τις τουαλέτες, σε έναν χώρο στάθμευσης, σε ένα ξενοδοχείο ή στα σπίτια των αυτουργών».

Οι ύποπτοι, στην πλειονότητά τους ανήλικοι, είναι συριακής, τουρκικής, ιταλικής, βουλγαρικής και σερβικής καταγωγής. Δύο εξ αυτών είναι κάτω των 14 ετών και δεν θεωρούνται ποινικά υπεύθυνοι.

Ήταν γνωστοί και για άλλα εγκλήματα

Σχεδόν όλοι οι ύποπτοι ήταν γνωστοί στην αστυνομία για άλλα εγκλήματα, κατηγορούνται τώρα για σεξουαλικά εγκλήματα και παραγωγή εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος ανηλίκου.

Δεκατρείς εξ αυτών οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του ανακριτή και αρνούνται εν μέρει τα γεγονότα.

Οι κατηγορούμενοι και το θύμα, αυστριακής υπηκοότητας, συναντήθηκαν μέσω ενός εκ των εφήβων, που είχε θωπεύσει το κορίτσι. Κατόπιν ήρθε σε επαφή με τα άλλα αγόρια.

Το κορίτσι φοβόταν να μιλήσει

Μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μοιράστηκαν βίντεο με τις πράξεις τους, ενώ υπάρχουν υποψίες σε βάρος ενός εξ αυτών ότι απείλησε να δημοσιεύσει τις εικόνες εάν το θύμα αρνούνταν να πάει μαζί του. Όμως, σύμφωνα με την αστυνομία, κανένα βίντεο δεν αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Από φόβο αντιποίνων, το κορίτσι δεν αποκάλυψε όσα βίωνε προτού τελικά τον Οκτώβριο τα εκμυστηρευτεί στη μητέρα της, η οποία κατέθεσε μήνυση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την έρευνα αναμένεται να αναλάβουν οι εισαγγελικές αρχές, που καλούνται να ρίξουν φως σε αυτήν την υπόθεση, σπάνια σε αυτή τη χώρα, όπου το ποσοστό εγκληματικότητας είναι χαμηλό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.