ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γ.Στόλτενμπεργκ: «Στο Βίλνιους θα εξετάσουμε τα μέτρα που θα φέρουν πιο κοντά την είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ»

«Η Μόσχα έχει φέρει τον θάνατο και την καταστροφή στην καρδιά της Ευρώπης»

Γ.Στόλτενμπεργκ: «Στο Βίλνιους θα εξετάσουμε τα μέτρα που θα φέρουν πιο κοντά την είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ»

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ υποστήριξε ότι οι ηγέτες των χωρών μελών της Συμμαχίας θα επαναλάβουν κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής στο Βίλνιους την επόμενη εβδομάδα ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος και θα εξετάσουν μέτρα που θα φέρουν το Κίεβο πιο κοντά στον στόχο αυτόν. 

«Εδώ και 500 ημέρες, η Μόσχα έχει φέρει τον θάνατο και την καταστροφή στην καρδιά της Ευρώπης», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου εν όψει της συνόδου κορυφής στο Βίλνιους, στις 11 και 12 Ιουλίου.

«Η σύνοδός μας θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: το ΝΑΤΟ στέκεται ενωμένο και η επίθεση της Ρωσίας δεν θα επιτύχει», είπε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει ζητήσει την διατύπωση κατά την διάρκεια των εργασιών της συνόδου του Βίλνιους συγκεκριμένης πρόσκλησης για την ένταξη της χώρας στην Ατλαντική Συμμαχία μετά το τέλος του πολέμου.

Σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα της Σουηδίας, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμη κενά που πρέπει να γεφυρωθούν ώστε η Τουρκία να δώσει την έγκρισή της για την εισδοχή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ πρόσθεσε ότι θα συναντηθεί την Δευτέρα με τους ηγέτες της Σουηδίας και της Τουρκίας, την παραμονή της νατοϊκής συνόδου κορυφής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.