ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γαλλία: Διώκονται στρατιωτικοί επειδή δεν βοήθησαν παράνομους μετανάστες που ναυάγησαν στη Μάγχη

Τους ασκήθηκε δίωξη για μη παροχή βοήθειας σε πρόσωπα που διέτρεχαν κίνδυνο

Γαλλία: Διώκονται στρατιωτικοί επειδή δεν βοήθησαν παράνομους μετανάστες που ναυάγησαν στη Μάγχη

Πέντε στρατιωτικοί που εργάζονταν στο κέντρο θαλάσσιας διάσωσης κατηγορούνται για παράλειψη παροχής βοήθειας σε πρόσωπα που διέτρεχαν κίνδυνο, στο πλαίσιο της έρευνας για τον θάνατο 27 παράνομων μεταναστών στη Μάγχη, όταν βυθίστηκε το πλοιάριο με το οποίο προσπαθούσαν να φτάσουν στη Βρετανία, στα τέλη του 2021.

Εννέα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και πέντε στρατιώτες του Περιφερειακού Κέντρου Επιτήρησης και Διάσωσης Γκρι Νε (Cross), το οποίο είναι αρμόδιο για τις επιχειρήσεις διάσωσης στη Μάγχη, είχαν τεθεί υπό κράτηση τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με μια δικαστική πηγή.

Μια άλλη πηγή, προσκείμενη στην υπόθεση, είπε ότι πέντε στρατιώτες (τρεις γυναίκες και δύο άνδρες) οδηγήθηκαν σήμερα το απόγευμα ενώπιον των ανακριτών της Εθνικής Υπηρεσίας καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος.

Τους ασκήθηκε δίωξη για μη παροχή βοήθειας σε πρόσωπα που διέτρεχαν κίνδυνο και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το πλοιάριο βυθίστηκε τα ξημερώματα της 24ης Νοεμβρίου 2021. Οι περισσότεροι από τους 27 νεκρούς ήταν Κούρδοι του Ιράκ, ηλικίας από 7 έως 46 ετών.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Le Monde τον περασμένο Νοέμβριο, εκείνη τη νύχτα Γάλλοι και Βρετανοί παρέπεμπαν τους ναυαγούς οι μεν στους δε.

Για την υπόθεση αυτή έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις σε δέκα φερόμενους διακινητές, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Αφγανοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.