ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γερμανία: Προειδοποίηση για τρομοκρατική επίθεση στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας

Οι πρώτες συλλήψεις από ειδικές μονάδες φέρονται να έγιναν σήμερα στη Βιέννη και στη Γερμανία

Γερμανία: Προειδοποίηση για τρομοκρατική επίθεση στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας

Η Αστυνομία της Γερμανίας, μετά από μια προειδοποίηση για τρομοκρατική απειλή, το βράδυ του Σαββάτου (23/12), έστησε μεγάλη επιχείρηση στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας.

Οι αρχές ασφαλείας στην Αυστρία, τη Γερμανία και την Ισπανία έχουν λάβει ενδείξεις ότι μια ισλαμιστική τρομοκρατική ομάδα μπορεί να σχεδιάζει να πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις στην Ευρώπη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ή των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την BILD.

Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, οι πρώτες συλλήψεις από ειδικές μονάδες φέρονται να έγιναν σήμερα στη Βιέννη και στη Γερμανία.

Αυξημένος συναγερμός στη Γερμανία και την Αυστρία για τρομοκρατική απειλή

Η αστυνομία της Βιέννης ανέφερε το βράδυ: «Λόγω μιας τρέχουσας αξιολόγησης απειλών και του συνεχιζόμενου αυξημένου επιπέδου συναγερμού τρομοκρατίας, υπάρχει γενικά αυξημένος κίνδυνος στην Αυστρία κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων».

Ο καθεδρικός ναός της Κολωνίας βρίσκεται υπό αστυνομική επιτήρηση. Η διεύθυνση των αστυνομικών επιχειρήσεων θέλει να βεβαιωθεί ότι δεν έχουν ήδη αποτεθεί επικίνδυνα αντικείμενα στην εκκλησία. Γι’ αυτό χρησιμοποιούνται και σκύλοι ανίχνευσης εκρηκτικών.

Αστυνομικοί σκύλοι ερευνούν τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας για εκρηκτικά

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κολωνίας είπε, νωρίτερα: «Λόγω προειδοποίησης για κίνδυνο για τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας, η αστυνομία της Κολωνίας θα λάβει ειδικά προστατευτικά μέτρα από σήμερα το απόγευμα. Η αστυνομία δεν θα σχολιάσει λεπτομέρειες σχετικά με τα διαθέσιμα ευρήματα λόγω των συνεχιζόμενων ερευνών από την αστυνομική υπηρεσία κρατικής ασφάλειας».

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολωνίας, Michael Esser, ο οποίος ηγείται της επιχείρησης, εξηγεί τα μέτρα ασφαλείας:

«Ακόμα και αν η προειδοποίηση αναφέρεται στην παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα λάβουμε τα πάντα υπόψη σήμερα το βράδυ για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των επισκεπτών του καθεδρικού ναού την παραμονή των Χριστουγέννων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο καθεδρικός ναός ερευνάται με σκύλους ανιχνευτές μετά την απογευματινή λειτουργία και στη συνέχεια κλειδώνεται. Αύριο όλοι οι επισκέπτες θα ελέγχονται πριν εισέλθουν στην εκκλησία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.