Γερμανία: Ύποπτος φάκελος με λευκή σκόνη εστάλη στον υπουργό Οικονομικών

Η αστυνομική επιχείρηση διήρκεσε δύο ώρες και η ουσία απομακρύνθηκε από το κτίριο

Γερμανία: Ύποπτος φάκελος με λευκή σκόνη εστάλη στον υπουργό Οικονομικών

Συναγερμός σήμανε στην Γερμανία για ύποπτο φάκελο που έφτασε στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Ο φάκελος περιείχε λευκή ουσία, γεγονός που οδήγησε σε μεγάλης κλίμακας αστυνομική επιχείρηση.

Ύστερα από προκαταρκτική εξέταση, η Αστυνομία πιστεύει ότι η ουσία αυτή ήταν απλώς ψιλή άμμος, δήλωσε εκπρόσωπός της εν αναμονή της διεξαγωγής πλήρους έρευνας για το περιστατικό.

Υπάλληλοι του γραφείου του Χάμπεκ στο Φλένσμπουργκ, κοντά στα βόρεια σύνορα της Γερμανίας με τη Δανία, παρέδωσαν τον φάκελο χθες το απόγευμα στην αστυνομία, η οποία με τη σειρά της ειδοποίησε την πυροσβεστική, αναφερόταν σε ανακοίνωση που είχε εκδοθεί.

Η αστυνομική επιχείρηση διήρκεσε δύο ώρες και η ουσία απομακρύνθηκε από το κτίριο από την πυροσβεστική αφού τοποθετήθηκε μέσα σε δοχείο.

Ο Χάμπεκ, το υπουργείο του οποίου είναι αρμόδιο για τον τομέα της ενέργειας όπως και της οικονομίας και ο οποίος είναι επίσης αντικαγκελάριος της Γερμανίας, είναι το πρόσωπο πολιτικών υψηλού προφίλ που έχουν στόχο να μετριάσουν τον οικονομικό αντίκτυπο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η δημοτικότητά του έχει πέσει τις τελευταίες εβδομάδες στις δημοσκοπήσεις έπειτα από σκάνδαλο νεποτισμού στο υπουργείο του και την κριτική που του ασκείται επειδή προωθεί τη σταδιακή κατάργηση παλαιότερων συστημάτων οικιακής θέρμανσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.