ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γιούλια Τιμοσένκο: «Ο Β.Πούτιν δεν είναι τρελός – Είναι απόλυτα ορθολογικός, ψυχρός, σκληρός»

Κατά τη γνώμη της, «ο στόχος του Ρώσου προέδρου ήταν να καταλάβει τη Λευκορωσία, τη Γεωργία και τη Μολδαβία»

Γιούλια Τιμοσένκο: «Ο Β.Πούτιν δεν είναι τρελός – Είναι απόλυτα ορθολογικός, ψυχρός, σκληρός»

Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο μοιράστηκε τις απόψεις της για το «τι θέλει ο Πούτιν» σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Guardian».

Κατά τη γνώμη της, «ο στόχος του Ρώσου προέδρου ήταν να καταλάβει τη Λευκορωσία, τη Γεωργία και τη Μολδαβία».

Η Γιούλια Τιμοσένκο πιστεύει ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι μια ευκαιρία για τον ελεύθερο κόσμο «να σκοτώσει αυτό το κακό».

Η Τιμοσένκο με την διάσημη κοτσίδα περιγράφει τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας ως «απόλυτα ορθολογικό, ψυχρό, σκληρό, μαύρο κακό» και ισχυρίζεται ότι είναι αποφασισμένος να μείνει στη ρωσική ιστορία δίπλα στον Στάλιν και τον Μέγα Πέτρο.

Τονίζει επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν είναι τρελός.

«Λειτουργεί σύμφωνα με τη δική του σκοτεινή λογική. Θέλει να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία. Αυτός είναι ο τελικός στόχος του. Προέρχεται από μια βαθιά εσωτερική επιθυμία και πεποίθηση», αναφέρει χαρακτηριστικά η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας.

Η Τιμοσένκο, πρωταγωνίστρια της «Πορτοκαλί Επανάστασης» του 2004 και δύο φορές πρωθυπουργός της Ουκρανίας, είχε συναντήσει ολίγες φορές τον Πούτιν. Βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις το 2009 όταν ο Πούτιν, τότε πρωθυπουργός, διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου στην Ουκρανία. Στις συναντήσεις αυτές, όπως υποστηρίζει, ο Πούτιν ήταν πάντα επιφυλακτικός σε αυτά που έλεγε και πάντα καχύποπτος ότι μπορεί να τον μαγνητοσκοπούν.

«Είναι της σχολής KGB. Πριν την ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο, δεν έκρυβε την πεποίθησή του ότι η Ουκρανία δεν υπάρχει ως έθνος και δεν υπάρχουν Ουκρανοι… Οι φιλοδοξίες του ξεπέρασαν την Ουκρανία, την κατάληψη του εδάφους της και την ανατροπή της φιλοδυτικής, φιλονατοϊκής κυβέρνησής της», λέει η Τιμοσένκο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο γεωπολιτικός του στόχος ήταν να καταλάβει τη Λευκορωσία, τη Γεωργία και τη Μολδαβία και να ελέγξει την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Βαλτικής, όπως έκανε η Μόσχα στη σοβιετική εποχή», προσθέτει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.