Ιορδανία: Στους δεκατρείς οι νεκροί από τη διαρροή χλωρίου στο λιμάνι της Άκαμπα

H κατάσταση σήμερα έχει τεθεί υπό έλεγχο

Ιορδανία: Στους δεκατρείς οι νεκροί από τη διαρροή χλωρίου στο λιμάνι της Άκαμπα

Η κατάσταση είναι σήμερα υπό έλεγχο στο λιμάνι της Άκαμπα, στην Ιορδανία, μία ημέρα αφού 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της πτώσης ενός βυτίου μεταφοράς από το οποίο διέφυγε χλώριο, ένα τοξικό αέριο.

Η Άκαμπα, ένα από τα κύρια λιμάνια της Ερυθράς Θάλασσας, είναι το μοναδικό λιμάνι της Ιορδανίας, από το οποίο γίνονται οι περισσότερες ιορδανικές εισαγωγές και εξαγωγές. Η Άκαμπα είναι επίσης ένα σημαντικό θέρετρο.

«Η κατάσταση στην Άκαμπα είναι πλέον υπό έλεγχο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπίσερ αλ-Χασάουνεχ.

Σύμφωνα με ένα τελευταίο επίσημο απολογισμό, 13 άνθρωποι, από τους οποίους οκτώ Ιορδανοί και τέσσερις Ασιάτες, έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα και περισσότεροι από 250 τραυματίσθηκαν, από τους οποίους 123 εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Ο αλ-Χασάουνεχ, ο οποίος μετέβη στο λιμάνι της Άκαμπα, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση πως δεν υπάρχουν φόβοι ότι το αέριο μπορεί να φθάσει σε κατοικημένες ζώνες. «Όμως αποφασίσαμε να απομονώσουμε τον τομέα για μερικές ώρες ακόμη» για προληπτικούς λόγους, πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη πως ανέθεσε στον υπουργό Εσωτερικών, τον στρατηγό Μάζεν αλ-Φαράγια, να διευθύνει την έρευνα γι’ αυτή την τραγωδία και να εγγυηθεί «όλα τα μέσα για να διασφαλισθεί η πλήρης ασφάλεια των εργαζομένων στα λιμάνια και όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις όσον αφορά τις επικίνδυνες ύλες».

Σύμφωνα με το στρατηγό Φαράγια, οι δραστηριότητες του λιμανιού πρόκειται να επαναληφθούν σήμερα, με εξαίρεση αυτές στην αποβάθρα 4, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, «ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ότι το μέρος είναι απολύτως ασφαλές».

Χθες, Δευτέρα, το απόγευμα μια διαρροή χλωρίου σημειώθηκε στο λιμάνι μετά την πτώση ενός βυτίου μεταφοράς υγροποιημένου αερίου, σύμφωνα με τον κυβερνητικό πυρήνα που συγκροτήθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εικόνες που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση Al-Mamlaka δείχνουν ένα γερανό που μεταφέρει το βυτίο, πριν αυτό πέσει ενώ βρίσκεται πάνω από το πλοίο. Αμέσως μετά την πρόσκρουση, ένα πυκνό κίτρινο νέφος φαίνεται να διαφεύγει από το βυτίο, ενώ άνθρωποι προσπαθούν να διαφύγουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.