ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΗΠΑ: 5 εκατ. δολάρια αποζημίωση ζητά η οικογένεια 11χρονου που πυροβολήθηκε από αστυνομικού

Ο ανήλικος πυροβολήθηκε μέσα στο σπίτι του

ΗΠΑ: 5 εκατ. δολάρια αποζημίωση ζητά η οικογένεια 11χρονου που πυροβολήθηκε από αστυνομικού

Στη δικαιοσύνη θα καταφύγει η οικογένεια ενός 11χρονου που πυροβολήθηκε μέσα στο σπίτι του από έναν αστυνομικό στο Μισισίπι, ζητώντας αποζημίωση, σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος της. 

Ο αστυνομικός Γκρεγκ Κέιπερς από την Ιντιανόλα πυροβόλησε τον άοπλο Αντέριεν Μάρι στο στήθος, μέσα στο σπίτι του, τον περασμένο Μάιο. Το παιδί είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία για να ζητήσει βοήθεια, επειδή ο πατέρας του απειλούσε τη μητέρα του.

Η επιτροπή ενόρκων αποφάσισε να μην ασκηθεί δίωξη στον Κέιπερς, θεωρώντας ότι δεν ενήργησε με δόλο όταν πυροβόλησε τον Μάρι. Εκκρεμεί ωστόσο η αστική αγωγή εναντίον του Κέιπερς, του δήμου της Ιντιανόλα και του αρχηγού της αστυνομίας. Η οικογένεια ζητάει αποζημίωση ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων για την «αδιαφορία» που επέδειξε ο αστυνομικός για τα δικαιώματα και την ασφάλεια του παιδιού.

Ο μικρός Αντέριεν επέζησε, όμως τα ιατρικά έξοδα ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες δολάρια και «ο δήμος ουδέποτε προσφέρθηκε να βοηθήσει» στην κάλυψή τους, εξήγησε ο δικηγόρος Κάρλος Μουρ σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα. Ο δήμος δεν έχει απαντήσει ακόμη σε μια πρόταση συμβιβασμού, πρόσθεσε.

Ο νομικός σύμβουλος του δήμου δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα για κάποιο σχόλιο. Η αστυνομία της Ιντιανόλα παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Μισισίπι που ανέφερε ότι δεν θα ασκήσει δίωξη, μετά την απόφαση της επιτροπής ενόρκων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δικαστής που έχει αναλάβει να εξετάσει την αγωγή της οικογένειας επέτρεψε στον Μουρ και τη μητέρα του Μάρι να δουν τα πλάνα από την κάμερα του αστυνομικού αλλά τους απαγόρευσε να τα δώσουν στη δημοσιότητα. Η οικογένεια άσκησε έφεση και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές του επόμενου έτους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.