ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

ΗΠΑ: Η αστυνομία εκκένωσε έναν φιλοπαλαιστινιακό καταυλισμό στο πανεπιστήμιο George Washington (φώτο)

Τα αμερικανικά πανεπιστήμια συγκλονίζονται εδώ και εβδομάδες από τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα

ΗΠΑ: Η αστυνομία εκκένωσε έναν φιλοπαλαιστινιακό καταυλισμό στο πανεπιστήμιο George Washington (φώτο)

Εκκενώθηκε φιλοπαλαιστινιακός καταυλισμός στο πανεπιστήμιο George Washington των ΗΠΑ σήμερα νωρίς το πρωί, ενώ οι Αρχές προχώρησαν και σε συλλήψεις.

Κάνοντας λόγο για «μια σταδιακή κλιμάκωση», η αστυνομία της πόλης εξήγησε ότι επιχείρησε αρχικά να «εκτονώσει τις εντάσεις» προτού επέμβει.

Γύρω στις 04.00 το πρωί τοπική ώρα, αστυνομικοί επενέβησαν στην πανεπιστημιούπολη και έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού εναντίον των διαδηλωτών, όπως μεταδίδει το φοιτητικό μέσο ενημέρωσης GW Hatchet, προχωρώντας σε δεκάδες συλλήψεις.

Δείτε φωτογραφίες:
ipa-panepistimio1
ipa-panepistimio2
ipa-panepistimio3

Η επιχείρηση της αστυνομίας διεξήχθη, την ώρα που η δήμαρχος και η αρχηγός της αστυνομίας αναμενόταν να δώσουν εξηγήσεις αργότερα σήμερα ενώπιον του Κογκρέσου για τη διαχείριση των φοιτητικών κινητοποιήσεων.

Αυτή η ακρόαση ματαιώθηκε λόγω της εκκένωσης του καταυλισμού, ανακοίνωσε ο Τζέιμς Κόμερ, Ρεπουμπλικανός βουλευτής στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Τα αμερικανικά πανεπιστήμια συγκλονίζονται εδώ και εβδομάδες από τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα. Σε όλη τη χώρα, οι δυνάμεις επιβολής του νόμου κλήθηκαν από τις διοικήσεις των πανεπιστημίων για να εκκενώσουν τους καταυλισμούς και να απομακρύνουν με τη βία διαδηλωτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.