Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

ΗΠΑ: Ο Στρατός απέκρουσε επιθέσεις των Χούθι με drones και πυραύλους στον Κόλπο του Άντεν

Οι επιθέσεις έγιναν προχθές Δευτέρα και χθες Τρίτη

ΗΠΑ: Ο Στρατός απέκρουσε επιθέσεις των Χούθι με drones και πυραύλους στον Κόλπο του Άντεν

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν χθες Τρίτη (10/12) πώς δυο αμερικανικά πολεμικά πλοία απέκρουσαν επίθεση με drones και πυραύλους που εξαπολύθηκε από τους Χούθι, καθώς συνόδευαν τρία εμπορικά σκάφη στον Κόλπο του Άντεν.

Συγκεκριμένα το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων το οποίο είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»), ανέφερε μέσω Χ πώς δυο αμερικανικά αντιτορπιλικά ματαίωσαν κύμα «επιθέσεων με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μιας κατεύθυνσης» κι έναν «αντιπλοϊκό πύραυλο»«εγγυώμενα την ασφάλεια των (πολεμικών και εμπορικών) πλοίων και των πληρωμάτων τους».

Οι επιθέσεις έγιναν προχθές Δευτέρα και χθες Τρίτη, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που διευκρίνισε πως και τα τρία εμπορικά πλοία είναι αμερικανικής ιδιοκτησίας, τα διαχειρίζονται αμερικανικές ναυτιλιακές και πλέουν υπό αμερικανική σημαία.

«Αυτές οι ανεύθυνες επιθέσεις δεν προκάλεσαν κανέναν τραυματισμό και δεν προκάλεσαν ζημιά σε κανένα πλοίο», πάντα κατά τη CENTCOM, που πρόσθεσε ότι αποκρούστηκε επίσης ακόμη μια επίθεση των Χούθι πριν από δύο εβδομάδες, το σαββατοκύριακο 30ή Νοεμβρίου-1η Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα χθες, οι Υεμενίτες αντάρτες ανακοίνωσαν πως επιτέθηκαν σε πέντε πλοία στον Κόλπο του Άντεν.

Οι Χούθι, οι οποίοι ελέγχουν σχεδόν όλη τη βόρεια Υεμένη, αποτελούν —όπως και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς και το λιβανικό κίνημα Χεζμπολά— μέρος αυτού που το Ιράν αποκαλεί «άξονα της αντίστασης» κατά του Ισραήλ και του βασικού συμμάχου του, των ΗΠΑ.

Οι επιθέσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν έχουν προκαλέσει οξύ πρόβλημα στη ναυσιπλοΐα στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή καίριας σημασίας για το παγκόσμιο εμπόριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.